Haberler

Vali Kaymak: Tunceli'de Eğitim Tek Sermaye

TUNCELİ'deki karne dağıtım törenine katılan Vali Osman Kaymak, Tunceli'deki eğitimin Türkiye standartlarının üzerinde yapıldığını belirterek, buradaki eğitimi sermaye olarak gördüğünü söyledi.

TUNCELİ'deki karne dağıtım törenine katılan Vali Osman Kaymak, Tunceli'deki eğitimin Türkiye standartlarının üzerinde yapıldığını belirterek, buradaki eğitimi sermaye olarak gördüğünü söyledi.

İlk ve orta dereceli okullarda tüm yurtta olduğu gibi Tunceli'de de karne heycanı yaşandı. Tunceli Munzur İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Osman Kaymak, burada yaptığı konuşmada; son üç yılda Tunceli'de eğitim alanında büyük sıçrama olduğunu söyledi. Tunceli'deki eğitimi Türkiye'deki herkesin taktir ettiğini ifade eden Vali Kaymak, şunları söyledi:

"Tunceli artık eğitim alanında Türkiye'de tanınan, bilinen ve başarısını bütün Türkiye'nin kabul etiği bir il. Tunceli'de görev yaptığım süre içinde öğrendiğim en önemli gerçek, halk burada eğitime inanılmaz önem veriyor ve eğitimi tek sermaye görüyor. TEOG sınavlarında son üç yıldır Tunceli Türkiye birincisi, bu tesadüf değil. Azim ve kararlılıktır. Devlet Tunceli'de eğitimin üst seviyeye çıkması ve kaliteli bir eğitim için bütün olanaklarını seferber etmiş durumda. Tunceli eğitimde çok başarılı bir il, TEOG başarısının devamı için sizlerden de bu başarıların devamını bekliyorum. Devlet olarak, valilik olarak, milli eğitim olarak Tunceli'de eğitimin başarısı için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız . Bu eğitim başarısına, özellikle öğretmenlerimiz, anne ve babalarımızın bizlere katkısı çok büyük. Bu eğitim başarısı topyekün bir çalışmanın sorucudur. Bu başarı devam edecek, bundan hepimiz eminiz artık. Tatilinizi iyi değerlendirin ve daha zinde bir şekilde ikinci döneme başlayın."

Eğitimin Tunceli'de çok iyi koşullarda ve sorunsuz yapıldığını belirten Vali Osman Kaymak, "Tunceli eğitimde Türkiye'de bir numara konumuna gelmiş durumda" dedi. Vali Kaymak, bunun tesadüf olmadığını kaydederken, "Bakın rakamlara; Her yıl üniversite yada TEOG sınavlarında bir önceki yıla göre daha başarılıyız. Tunceli genelinde toplam okul sayımız 125 ve toplam öğrenci sayımız ise 9 bin 308. Derslik başına 11 öğrenci düşüyor, bu durum Türkiye'nin başka bir ilinde yok ve eğitim başarısı böyle geliyor. Her şey standartların üzerinde. Bu okullarımızda toplam 962 öğretmenimiz eğitim veriyor. Dersliklerde öğrencilerimiz çok rahat ortamda, hiçbir sıkıntı yaşamadan eğitim görüyor, bu da başarıyı getiriyor" diye konuştu. - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Tunceli Munzur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title