Haberler

Vali Kaymak Osb'yi İnceledi

Tunceli Vali Osman Kaymak, İl Özel İdare bütçesinden ayrılan ödenekle yolları asfaltlanan Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulundu.

Tunceli Vali Osman Kaymak, İl Özel İdare bütçesinden ayrılan ödenekle yolları asfaltlanan Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulundu.

Vali Kaymak, Vali Yardımcısı Olgun Öner, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, Tunceli Ticaret Odası Başkanı Yusuf Cengiz ve yönetim kurulu üyeleriyle organize sanayi bölgesinde devam eden asfaltlama çalışmalarını inceleyerek, yatırımcıların sorunlarını dinledi.

Kaymak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, organize sanayi bölgesinin tespit edilen eksikliklerini gidermek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Organize sanayi bölgesinde 43'e yakın parsel bulunduğunu ve bunlardan 12 tanesinin faal, 8-10 tanesinin tahsisinin yapıldığını ve kısa sürede temel atarak inşaatlarına başlayacaklarını vurgulayan Kaymak, "Yatırımcılardan bizlere gelen en büyük şikayet yol sorunuydu. Bu ihtiyacı gidermek için 2 bin 500 metrelik yolu asfaltlanmasını İl Özel İdaresi imkanlarıyla yapımına başladık inşallah çalışmamız en kısa zamanda bitecek. Hedefimiz bölgemizdeki yatırımı ve istihdamı artırmak için buradaki organize sanayi bölgesinin bir an önce daha faal hale gelmesini istiyoruz. Çatışmalı ortam buna engel oluyor. Onlar yıkmaya çalışırken biz devlet olarak yapmaya çalışıyoruz. Yollarımızı yapıyoruz, müteşebbislerimizi heveslendirmeye, teşvik etmeye çalışıyoruz. Ama maalesef tam istediğimiz sorunu alamıyoruz. Ama bu mücadele devam edecek. Bu yönüyle ben bize destek olan Tunceli halkına çok teşekkür ediyorum." dedi.

Yatırım yapan müteşebbisleri tebrik eden Kaymak, şunları söyledi:

"Diyorum ki benim bir sözüm var burada ticaret yapmak, üretim yapmak kahramanlık gerektiriyor. Arkadaşlarımız fedakarlık yaparak burada üretim yapmaya çalışıyorlar. Bizde elimizden geldiği kadar bu arkadaşların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Olabildiği kadar maliyetleri düşürüp kendilerine daha ucuz mümkünse sıfıra yakın bedelle arsa vermeye çalışıyoruz yeter ki arkadaşlarımız üretsinler ama maalesef bölgenin şartları onları zorluyor. Ama burada bizim memleketimiz bir yere gidecek halimiz yok. Sizler Tuncelililer bu yörenin insanlarısınız yine kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. O anlamda dışarıdan bir kurtarıcı beklemeyelim. Yine Tunceli halkı, Tunceli müteşebbisi kendi fabrikasını yapacak. İnşallah ümit ediyorum hükumetimizin çatışmalı ortamın bitimine yakın bölgeye yönelik çok güzel tedbirler düşünülüyor. Belki yeni tesisler, yeni teşvikler getirilecek. İnşallah onlarla birlikte buralar daha canlanacak. Belki biz göremeyiz ama sizler buraların fabrikalarla dolduğu, bacalarında dumanların tüttüğü bir bölge haline geldiğini inşallah görürüz."

Kaymak, organize sanayi bölgesinin bazı eksikliklerini tamamlamak için Fırat Kalkınma Ajansından destek talep ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Olgun Öner Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title