Haberler

Vali Karaloğlu, "Yatırım Anlamında Van'ın Önü Açık"

Güncelleme:

Yeni seçilen Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyetini kabul eden Vali Münir Karaloğlu, Van'daki OSB'nin yatırım anlamında önünün açık olduğunu söyledi.

Yeni seçilen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) müteşebbis heyetini kabul eden Vali Münir Karaloğlu, Van'daki OSB'nin yatırım anlamında önünün açık olduğunu söyledi.

Van OSB Müteşebbis Heyeti Yönetim Kurulu seçimlerinde 141 kayıtlı sanayiciden, 115'inin oyunu alan ve yönetime seçilen Necmeddin Çok, M. Fazıl Kaplan, Ömer Ete, Ali Taşdemir, Hasan Ölmez, Ergül Gülaç ve Halit Akel, Vali Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Emekleme döneminde olan Van OSB'de tüm sanayicilerin ortak bir liste çıkarmasının kendisini memnun ettiğini belirten Karaloğlu, yeni yönetime başarı diledi.

OSB'nin iyi yolda olduğunu kaydeden Karaloğlu, şöyle konuştu:

"OSB'de yapılacak daha önemli işlerimiz var. Ama şu andaki gidişatımız gayet iyi. Van OSB'nin geleceği çok daha iyi olacak. OSB'lerdeki yönetim şekli de iyi. Devlet sanayiciye 'Siz kendi kendinizi yönetin' diyor. O zaman iş, yönetim kuruluna düşüyor.  İnsanlar 'doğuda yatırım yapılabilecek hangi OSB'ler var' dediği zaman, Van'ı birinci sıraya koyması lazım. Van'da elektrik, doğalgaz, çevre ve en önemlisi de yönetim sorunu yok. Van'da doğalgazın olması yatırımcı için çok ciddi bir avantaj. Doğuda bekli de birçok ilde doğalgaz yok. Van'ın OSB'nin yatırım anlamında önü açık. Siz iyi niyetle gayret ederseniz burası çok daha ileriye gider."

Yeni yönetimin amacının OSB'ye daha fazla yatırım yapacak imkanlar yaratmak olduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyesi Necmeddin Çok da Van'a bir an önce İhtisas Gümrüğü'nün kurulmasını istediklerini söyledi.

Vali Karaloğlu da yakın tarihte Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın Van'a geleceğini, bu konuda bir rapor hazırlanarak kendisine iletilmesini istedi. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title