Haberler

Vali Karaloğlu'nun Yenişehir Çıkarması

Yeni görev yeri Bursa'yı tanımak için ilçe turlarına çıkan Vali Münir Karaloğlu, Yenişehir'de temaslarda bulundu.

Yeni görev yeri Bursa'yı tanımak için ilçe turlarına çıkan Vali Münir Karaloğlu, Yenişehir'de temaslarda bulundu.

İlk Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Vali Karaloğlu, buradan Halk Eğitim Merkezi'ne giderek ilçe ile ilgili brifing aldı. Yenişehir'deki meselelerin çözülmesi ilgili daire amirlerine talimat veren Karaloğlu, ana okulu seviyesindeki çocukların yüzde 52'sinin okula gittiğini öğrenince, bu sayının artırılmasını istedi.

Buradan belediyeye geçmek isteyen Vali Karaloğlu, Saat Kulesi Meydanı'nda bulunan bir çay ocağının önüne oturarak vatandaşla uzun süre sohbet etti. Daha sonra Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil'i makamında ziyaret eden Vali Karaloğlu, belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Yenişehir'de çok amaçlı bir spor salonu ihtiyacının olduğunu öğrenen vali, ilçenin doğusunda bulunan 11 bin metre kare hazine arazisinin eğitim bölgesinden spor alanına çevrilmesini isteyerek, buraya Gençlik Spor İl Müdürlüğü vasıtasıyla bir spor salonu yapılması talimatını verdi.

Ardından Şemaki Evi'ne giden Vali Karaloğlu, buradan da Sinanpaşa Külliyesi'ne geçti. Karaloğlu, yolların kötü halini görünce, "Bu yolları asfalt yapmayın. Osmanlı mimarisine yakın parke taşlarla döşeyin" diye talimat verdi.

Bu arada yol üzerinde vatandaşlarla sık sık sohbet eden valiye Yenişehir halkı sevgi gösterisinde bulundu. Sinanpaşa Külliyesi'nin bakımsız hali karşısında üzülen Vali Karaloğlu, "Ecdadımız yaptığı işi sağlam yapmış. 1500'lü yıllardan günümüze gelen eserleri biz kendi ellerimizle yıkmışız" diye serzenişte bulundu.

Ardından Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk hutbesinin okunduğu Kumluk Camii'ne geçen Karaloğlu'na cami görevlileri tarafından bilgi verildi. Yenişehir'de faaliyet gösteren İtimat Süt Ürünleri'ne ait büyükbaş hayvan çiftliğini de gezen Vali Karaloğlu, burada İtimat Genel Müdürü Sedat Kara'dan işletme hakkında bilgi aldı. Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde de incelemelerde bulunan Vali Münir Karaloğlu, yenilen öğle yemeğinin ardından ilçeden ayrıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title