Haberler

Vali Karaloğlu'nun Otel İnşaatı ve Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Ziyareti

Van Valisi Münir Karaloğlu, yapımı devam eden ve bu yıl eylül ayı içinde hizmete girecek olan 4 yıldızlı Menua Oteli inşaatını gezdi, ardından da Edremit İlçesi'ndeki Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ni ziyaret etti.

Van Valisi Münir Karaloğlu, yapımı devam eden ve bu yıl eylül ayı içinde hizmete girecek olan 4 yıldızlı Menua Oteli inşaatını gezdi, ardından da Edremit İlçesi'ndeki Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ni ziyaret etti.

Vanlı iş adamı SCF Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Şeman tarafından Şerefiye Mahallesi Hastane Caddesi Zerbank Sokak'ta inşaatına başladığı otelin inşaatı devam ediyor. Vali Münir Karaloğlu da işletmeciye moral vermek amacıyla oteli ziyaret etti. Yardımcısı Atay Uslu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ'un da hazır bulunduğu ziyaret öncesi Vali Karaloğlu, otelin bulunduğu sokaktaki iş yerlerine girerek esnafla ayaküstü sohbet etti. Otelin lobi kısmını gezen Karaloğlu, örnek oda olarak dizayn edilen odayı gezdi. Kullanılan dekorasyon malzemelerini beğenen Karaloğlu, 7 katı gezdikten sonra tecrübelerini de işletmeci Şaban Şeman'la paylaştı.

OTEL DEPREM SONRASI YAPI DENETİM KONTROLÜNDE YAPILDI

Urartu krallarından olan ve tarihi Şamran Kanalı mucidinin ismini taşıyan Menua Oteli, haziran ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 4 yıldız işletme ve turizm teşvik belgesi aldı. Deprem sonrası yapı denetim kontrolünde Van'da yapılan ilk bina olma özelliğini de taşıyan 7 kattı otel 100 yatak kapasiteli. Eylül ayı içinde müşteri kabulüne başlayacak olan otelin teras katı Vangölü ve Van Kalesi manzaralı. İstihdam edilecek 40 kişi şuanda İş-Kur Müdürlüğü aracılığıyla Edremit Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde eğitimlerine devam eden 80 kişi arasında seçilecek. 12 milyon lira öz sermaye ile yapılan Menua Oteli'nde görev yapacak olan diğer 5 yönetici de yine il dışından gelecek.

Vali Karaloğlu, otel ziyaretinin ardından 80 kişinin eğitim gördüğü Edremit İlçesi'ndeki Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne gitti. Karaloğlu, daha sonra 80 kişinin eğitim gördüğü uygulama mutfağı ve sınıfları gezdi. Eğitim gören kursiyerlerle sohbet eden Vali Karaloğlu, bir kursiyerden de yatak yapmasını istedi. Okulun bilgisayar ve fizik-kimya laboratuvarlarını da gezen Vali Karaloğlu, daha sonra okuldan ayrıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Edremit Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title