Haberler

Vali Karaloğlu, Körfez Ülkeleri Gazetecileriyle Buluştu

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kuveyt, Katar, Bahreyn ve Dubai'den gelen gazetecilerle buluştu.

Kuveyt, Katar, Bahreyn ve Dubai'den gelen gazeteciler Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile buluştu. Buluşmada, Antalya'nın Körfez ülkelerine çok yakın bir destinasyon olduğuna vurgu yapan Karaloğlu, "Ama maalesef ki her yıl yaklaşık 13 milyon yabancıyı ağırlayan Antalya'ya baktığımızda Körfez ülkelerinden neredeyse yok denecek kadar az misafir ağırlıyoruz. Bu durum yalnızca Körfez ülkeleri için değil bütün Arap yarımadası için geçerli. Kaldı ki Antalya, Arap yarımadasına uçakla birkaç saat mesafesinde bulunan bir destinasyondur. Arap turistlerin ülkemizde en çok ziyaret ettikleri şehirler düşünüldüğünde bu şehirlerin başında İstanbul, Bursa, Trabzon gibi yeşil ve su kaynakları bol şehirler gelmektedir. Kaldı ki Antalya da yalnızca deniz, kum ve güneşten ibaret değildir ve Antalya'nın hemen gerisinde, Toros dağlarında bahsettiğimiz bu doğal güzellikleri, suyu ve yeşili bulmak mümkündür. Antalya'da sahilde yüzerken yarım saat içerisinde kayak yapmak için kayak merkezine ulaşmak mümkün. Bu ülkelerden Antalya'ya yeterince turist gelmemesinin tek nedeni de bizim bu pazarlara iyi çalışmamış olmamızdır" diye konuştu.

Arap turistlerin dünyanın her yerinde para harcadığına da dikkat çeken Vali Karaloğlu, "Antalya'nın kriz dönemlerinde krizi daha hafif atlatabilmesi için mutlaka pazar çeşitlemesine gitmesi gerekir. Hedef pazarlarını çoğaltması gerekir. Arap dünyasına yönelik çalışmalarımız devam edecek. Sektörün de yüzünü ve yönünü Arap destinasyonuna çevirmesi lazım. Buna ihtiyacımız var" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Türk Hava Yolları ile bu konuda titiz çalışma içerisine girdiklerini söyleyen Vali Karaloğlu, "Önümüzdeki dönem Ekim ayının ilk haftası ve Kasım ayının ilk haftasında Arap dünyasından Türk Hava Yolları, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dubai Yatırım Ataşemizin işbirliği ile getireceğimiz 300'e yakın tur operatörü ve gazeteci olacak. Onları Antalya'da ağırlayacağız. Özellikle Türkiye'ye o bölgelerden turist getiren tur operatörlerine Antalya'nın avantajlarını, tesislerini, iklimlerini, sahilini, dağını, kültürünü, tarihini ve gastronomisini yeniden anlatmamız lazım gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda da sektörün bir talebi var. Sektör de artık bizim söylediğimiz noktada. Bir taraftan sektör, bir taraftan bakanlık, bir taraftan biz kendi imkanlarımızla Arap destinasyonuna yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz."

Körfez ülkeleriyle Antalya'ya doğrudan tarifeli uçuşların başlaması gerektiğini ifade eden Karaloğlu, Türk Hava Yolları'nın bu konuda hızlı hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'ye bir çok defa geldiklerini, ancak Antalya'da ilk defa geldiklerini belirten gazeteciler, Vali Münir Karaloğlu'na gösterdikleri konukseverlikten dolayı teşekkür ederek: "Antalya muhteşem bir şehir, muhteşem bir destinasyon, muhteşem bir hizmet kalitesi, muhteşem bir yakınlık gördük" ifadelerine yer verdiler. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Kuveyt Dubai Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title