Haberler

Vali Karaloğlu, Antalya’da Yaşayan Vanlılarla Kahvaltıda Buluştu

Van Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'dan gezi amaçlı aileleriyle birlikte gelen Vanlı işadamlarıyla kahvaltıda buluştu.

Antalya Van Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın organize ettiği Vangölü Havzası gezi programına aralarında işadamı, bürokrat, kamu görevlisi ve yerel basından oluşan 95 kişi katılıyor. Pazar günü Bitlis'in Tatvan ilçesinde Su Sporları Şenlikleri'ni izledikten sonra tarihi ve turistik ören yerlerini gezen misafirler geceyi Van'ın Edremit İlçesi'nde bulunan Merit Şahmaran Otel'de geçirdi. Vali Münir Karaloğlu da Antalya'dan gelen grupla otelin havubaşında verilen kahvaltıda buluştu. Aynı zamanda Antalyalı olan Van Vali Yardımcısı Atay Uslu ve Edremit İlçe Kaymakamı Nurullah Ertaş'ın da katıldığı kahvaltıda Karaloğlu, misafirleriyle aynı masayı paylaştı.

-"VAN'IN GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİ"

Sıcak bir ortamda geçen kahvaltı sonrası Vali Münir Karaloğlu, misafirlerine 'hoşgeldiniz' konuşması yaptı. Antalya'dan gelen misafirleri Van'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaloğlu "Van, ülkemizin en doğusunda serhat şehri. Van'ı anlatırken sadece burayı değil de Van Denizi Havzası'nda bahsederiz. Batısında Bitlis, Ahlat ve Adilcevaz, kuzeyinde İshakpaşa Sarayı, güneyinde Berçelan Yaylası ile havzadan bahsedir. Bu havza gerçekten Türkiye'nin en güzel havzalarından bir tanesidir. Türkiye'nin saklı cennetidir. Van'a gelip de giderken sorduğumuzda hiç kimseden bu bölge ile ilgili hiçbir menfi cevap şimdiye kadar almadım. Herkesten müspet cevaplar aldım. Maalesef medyamızın hepimizin kafasında oluşturduğu bir algı var. Bu algı bölge için hep olumsuzluklarla dolu. Bu bölgede son 25 yıldır oynanan bir kirli oyun var. Oyun dolayısıyla hepimizin kafasında bölge ile ilgili, bölge insanı ile ilgili olumsuzluklar var. Bunu kırmanın en kolay yolu da buraları gelip görmekten geçiyor. Onun için biz sizi bu gün itibariyle bölgenin ve Van havzasının gönüllü turizm elçileri olarak görüyoruz. İnşallah gördüğünüz güzellikleri gittiğiniz yerlerde anlatır, şikayetleri de bize iletin ki onları düzeltelim. Bir daha geldiğiniz de aynı şikayetleriniz olmasın. Burada olduğunuz için hepinize çok çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-VAN'DAKİ İLGİDEN MEMNUNLAR

Antalya Sanayi İşadamları Derneği (ANSİAD) Ticaret Sektör Başkanı Muharrem Koç'ta yaptığı kısa konuşmada, Van'da kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı Vali Münir Karaloğlu'na teşekkür etti. Koç "Herkes burada kendisini çok mutlu hissediyor. Gezimiz çok iyi geçiyor. Bu yörenin insanının misafirperverliği, kucak açması olduğu sürece biz Van'a daha çok gelip gideceğiz. Sayın Valimizin kahvaltımızı onurlandırmasından dolayı da kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi. Antalya Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Recai Kırmızıtaş'ta kendilerine gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın gönderdiği hediye ve Van Vakfı tarafından çeşitli hediyelerin takdiminin ardından göl kıyısında ziyaret anısına hatıra fotoğrafı çektirildi. Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş'in de aralarında bulunduğu grup Çarşamba günü Van'dan ayrılıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title