Haberler

Vali Kara Osmancık'ta İncelemelerde Bulundu

Güncelleme:

Çorum Valisi Ahmet Kara ilçe ziyaretleri kapsamında Osmancık İlçesi'ne giderek hem iadei ziyaret hemde denetimlerde bulundu.

Çorum Valisi Ahmet Kara bugüne kadar Dodurga, Oğuzlar, Sungurlu ve Alaca ilçesine yaptıkları ilçe ziyaretlerinin beşincisini ise Osmancık'a gerçekleştirdi.

HABER:Mustafa ULUSOY

Çorum Valisi Ahmet Kara ilçe ziyaretleri kapsamında Osmancık İlçesi'ne giderek hem iadei ziyaret hemde denetimlerde bulundu. Vali Ahmet Kara'ya Çorum İl Garnizon Komutanı J. Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Çorum İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Çorum İl Kültür Müdürü Ali Özüdoğru, Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Gençlik ve Spor Müdürü Haşim Eğer, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik Eşlik etti.

Osmancık ziyareti kapsamında Vali Ahmet Kara ilk olarak Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü'yü ziyaret etti. Vali Kara'yı Kaymakamlık önünde İlçe Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İrfan Kıymaz, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ermiş, Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri,sivil toplum kuruluşları başkanları ile muhtarlar karşıladı.

Kaymakam Sezgin Üçüncü'nün makamına gerçekleştirilen ziyarette, Kaymakam Üçüncü Osmancık hakkında genel ve istatistiki bilgilerle Vali Ahmet Kara'ya brifing verdi.

Vali Ahmet Kara Kaymakamlık ziyareti ardındanOsmancık Adliyesine geçerek Cumhuriyet Savcılığını ziyaret ederek Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ermiş ile görüştü.

Osmancık ilçe jandarma Komutanlığını ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek ilçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İrfan Kıymaz ve İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan ile görüşerek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş'ı ziyaret etmek üzere Belediye'ye giden Vali Ahmet Kara ve beraberindeki heyeti Belediye içerisinde sorunlarını dile getirmek üzere bekleyen Damatoğlu Çiftliği sakinleri karşıladı. Damatoğlu ve Temençe Çiftliği sakinleri, Osmancık'a 10 kilometre uzaklıkta olmalarına rağmen mahalle oldukları için çocuklarını okula göndermekte güçlük çektiklerini, Osmancık Belediye tarafından 2 yıldır köydeki öğrenciler için servis tahsis edildiğini ancak bu uygulamanın kaldırıldığını söyleyerek eğitim gören öğrencilerin okullarına ulaşmakta güçlük çektiklerini ifade edip Vali Ahmet Kara'dan sorunun çözümü için yardım talep etti.

Bu ziyaretlerden sonra Osmancık Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Hamza Karataş'ı makamında ziyaret etti.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, yapılan bu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek belediye çalışmaları hakkında Vali Ahmet Kara'ya brifing verdi.

Vali Ahmet Kara Osmancık Organize Sanayi Bölgesi Olarak Tahsis Edilen Alanda İncelemelerde bulundu.

Vali Ahmet Kara ve beraberindeki heyet Belediye'ye yapılan ziyaretin ardından 47 hektar olarak belirlenen ve Sanayi Bakanlığı tarafından Osmancık'a tahsis edilen Osmancık Organize Sanayi bölgesi olarak işaretlenen alanda incelemelerde bulundu.

Osmancık Organize Sanayi Bölgesi olarak işaretlenen alanda incelemelerde bulunan Vali Ahmet Kara Organize Sanayi Bölgelerinin 4562 sayılı kanuna göre kurulduğunu kaydetti.Organize sanayi bölgelerinin kurulduktan sonra oluşturulan müteşebbis heyetle belediye kendi sınırları içerisinde hangi yetkilere haizse organize sanayi yönetimlerinin de kendi sınırları içerisinde aynı yetkilere haiz olduğunu açıklayan Vali Ahmet Kara, organize sanayinin imarını yapmak, etrafını çevirmek ve yollarını yaptırmak ile fabrikalara yer tahsis etmek ve iş yeri ruhsatı vermek, denetlemek konularında tüm sorumluluğun organize sanayi yönetimlerinde olduğunu belirtti. Organize Sanayi Bölgelerinin kuruluş amacının devlet teşviklerinden faydalanmak olduğunu kaydeden Vali Ahmet Kara, Organize Sanayi Bölgesinde iş yapmak için sanayicilerin teşvik edilmesi gerektiğine değinerek şehirlerin de bu sayede sanayi atıklarından kurtulacağını vurguladı. Şehircilikte meskûn mahalde sanayi tesisisin olmayacağına da değinen Vali Ahmet Kara, konutların bulunduğu alanla ticari sahanın ayrı olduğunu belirterek şehircilik ve sanayileşme de Safranbolu'yu örnek gösterdi. Organize sanayi bölgelerine yapılacak yatırımlara devletin ciddi teşvikler verdiğini de dile getiren Vali Ahmet Kara, ucuz ve uzun vadeli arazi tahsisinden SSK primlerine ve elektrik giderlerinin bir kısmını ödemeye kadar devletin birçok teşvik verdiğini söyleyerek gelecekte Osmancıklı sanayicilerin de bu teşviklerden faydalanabileceğini dile getirdi. Sanayi Bakanlığı tarafından onaylanan Organize Sanayi Bölgesinin Osmancık'a ve memlekete hayırlı olsun temennisinde bulunan Vali Ahmet Kara, Organize Sanayi Bölgesi olarak belirlenen arazinin Osmancık Sanayisine büyük katkılar sağlayacağını söyleyerek ilerde tahsis edilen alanında genişletilebileceğini söyledi.

Ziyaretleri boyunca gerek kaymakamlık gerekse belediye önünde toplanan birçok muhtar ile kadınlı erkekli birçok vatandaş bazı dileklerini Vali Kara'ya ilettiler.

Osmancık çıkışı İstanbul-Samsun D-100 karayolu üzerinde bulunan Ulusoy Asya Dinlenme Tesislerinde dinlenen Vali Kara, Ak Parti İlçe Başkanı Avukat Oğuzhan Kaya'yı bürosunda ziyaret ettikten sonra Çorum'a gitmek için ilçeden ayrıldı.















Kaynak: Temsilci / Güncel

Mustafa Kara Ahmet Kara Osmancık Çorum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title