Haberler

Vali Kara'dan İlçe Ziyaretleri

Çorum Valisi Ahmet Kara, ilçe ziyaretlerine başladı.

Çorum Valisi Ahmet Kara, ilçe ziyaretlerine başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından Çorum'a atanan Vali Ahmet Kara ilk ilçe ziyaretini Oğuzlar ilçesine yaptı. İlk olarak Oğuzlar Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Kara'ya, Kaymakam Servet Gün tarafından brifing verildi.

Daha sonra Oğuzlar Belediyesi'ni ziyaret eden Vali Kara, belediye hizmetleri hakkında Belediye Başkanı Orhan Ateş'ten bilgi aldı. İlçe Emniyet Amirliği ve Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret eden Vali Kara, Dodurga ilçesine geçti.

AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı ile Dodurga Kaymakamlığı, belediye başkanlığı emniyet ve jandarma teşkilatlarını ziyaret eden Vali Kara'ya, Kaymakam Muhammed Emin Elmalı ve Belediye Başkanı Mustafa Aydın ilçe hakkında bilgi verdiler.

Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan Vali Ahmet Kara, ortak aklı ön plana çıkararak Çorum'a hizmet edeceklerini söyledi. İlk ilçe ziyaretini Oğuzlar'a yaptığını dile getiren Vali Kara, önümüzdeki günlerde diğer ilçeleri de ziyaret edeceğini söyledi.

Valiliğin yanı sıra bir diğer görevlerinin de askeriye ve adliye hariç diğer tüm kamu kurumlarını denetlemek olduğunu hatırlatan Vali Kara, "Dolaysıyla ilçe teftişlerimiz bundan sonrada devam edecektir. Kaymakamlık ve belediyemiz ziyaretlerinde ilçenin sorunları hakkında bilgi alacağız ve bu sorunların çözümü noktasında çalışmalar yapacağız. Yazışma yönergesiyle bazı yetkiler hariç bir çok yetkiyi vali yardımcılarımıza devrettik. Onlar gerekli çalışmaları yapacaktır. İlimizin gerek sanayide gerek ticarette gelişmesi için ön göreceğimiz stratejileri belirleyeceğiz. Sürekli halkın içerisinde olarak problemlerin çözümü ve yapılması gerekenler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağız" diye konuştu.

Kendisinin eski bir belediyeci olduğunu ve mahalli idareleri önemsediğini anlatan Vali Kara, belediyelerle ilgili üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını ifade etti. Belediyelerin bizim halkın mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılayan kurumlar olduğunu dile getiren Vali Kara, yapılan yasal düzenlemelerle belediyelerin görev alanlarının yanı sıra yetkilerinin artırıldığına dikkat çekti.

Hiçbir belediyenin artık mahalli idarelerle ilgili yetkisiz olduklarını söyleyemeyeceğini belirten Vali Kara, "Malum belediyelerin imkanları da kısıtlı. Sınırlı imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. İdarenin şöyle bir tarifi var. İdare eldeki imkanları azami kullanma sanatadır. Belediye başkanlarımız ellerindeki imkanı azami kullanmaya çalışıyor. Belediyelerle ilgili üzerimize düşen görev ne varsa onları belediyelerimizden esirgemeyeceğiz" şeklinde konuştu..

Ziyaretlerde Vali Kara'ya İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, İl Garnizon ve Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Rüştü Ahmet Altun, Müftü Mehmet Aşık, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ünal Demiray eşlik etti. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kara Ahmet Kara Oğuzlar Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title