Haberler

Vali Kalkan'dan Durankaya Beldesine Ziyaret

Vali Necmettin Kalkan, Durankaya Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin'i makamında ziyaret ederek "hayırlı olsun" dileklerinde bulundu.

Vali Kalkan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Yüce, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ile Durankaya Beldesini ziyaret etti.

30 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçiminde belediye başkanı seçilen Keskin'i makamında ziyaret eden Vali Kalkan'ı belediye önünde Başkan Keskin ve belde halkı karşıladı. Burada vatandaşlarla tek tek tokalaşan Kalkan, daha sonra belediyeye geçerek Keskin'e "hayırlı olsun" dileklerinde bulundu.

Kalkan, yaptığı açıklamada, ziyaret kapsamında belde halkının da sıkıntı ve taleplerini dinlemek istediğini söyledi.

Geçen yıl beldeye gelerek vatandaşların çoğuyla bir araya geldiğini hatırlatan Kalkan, şöyle konuştu:

"O gün pek çok şeyi ifade ederken birlik ve beraberliğinizi de bozmayın demiştim. O günden bugüne Durankaya birlik beraberliğini bozmuyor. İnşallah bu huzur ve güven ortamının devamıyla da kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte ilimizin diğer köy ve beldelerine nasıl ki çözüm üretiyorsak, Durankaya'nın sorunlarına da çözüm bulacağız. Ama bütün bunların sağlanması elbette ki huzur ve güven ortamının devamıyla ilintilidir. Durankaya beldesinde yaşayan vatandaşlarımız ve bu civardaki köylerimiz huzur ve güven ortamının tesisinde ciddi katkı sağlıyorlar. Belediye başkanımıza, muhtarlarımıza, imamlarımıza ve huzurun sağlanmasına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu huzur ortamı devam eder. Her şeyin başı huzur, güven ve istikrar ortamının devam etmesidir. Sıkıntı ve taleplerinizi imkanlar dahilinde çözerek, beldeye gereken hizmeti vereceğiz. Hizmet noktasında belediyemize yardımcı olacağız. Sorunları imkanlar dahilinde çözeceğiz."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Keskin ise yaklaşık 7 bin nüfuslu beldelerinin 7 muhtarlık ve 22 yerleşim biriminden oluştuğunu hatırlattı.

Beldenin sıkıntı ve sorunlarını dile getiren Keskin, beldelerinde lise olmadığı için öğrencilerin kilometrelerce uzaklıkta bulunan il merkezine giderek eğitimlerini sürdürmek zorunda kaldığını, sulama suyu konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Keskin, "Yollarımız bozuk, beldemizde kanalizasyon şebekesi ve taziye evi yok. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz. Devletine sadakatle bağlı bir beldedir. Bizim için vatan birliği önemlidir. Beldemizde birlik ve beraberlik var" dedi.

Vali Kalkan, daha sonra belediye toplantı salonunda vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve sıkıntıları dinledi.

Vatandaşlar Kalkan'dan yollarının asfaltlanmasını, beldelerine taziye evi, Kur'an kursu, kütüphane ve semt sahası yapılmasını istedi.

Belediye ziyaretinin ardından beldedeki jandarma karakoluna geçen Kalkan, burada görevli askerlerle bir süre görüştü. - Hakkari

Kaynak: AA / Yerel

Necmettin Kalkan Fatih Keskin Durankaya Ali Yüce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title