Haberler

Vali Kahraman Tercan İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, ilçe ziyaretleri kapsamında Tercan İlçesini ziyaret ederek bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu. İlk olarak Tercan Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Kahraman'ı Kaymakamlık binası önünde Tercan Kaymakamı Osman Güven, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz ve ilçe protokolü karşıladı. Kaymakamlık binası önünde halk oyunları ekibinin gösterisini Büyük bir beğeni ile izleyen Vali Kahraman gösterinin ardından Kaymakamlık binasına giderek incelemelerde bulunup, personellerin istek ve sorunlarını dinledi.

Kaymakamlık binasında incelemelerinin ardından, Tercan Kaymakamı Osman Güven'den ilçede yapılan çalışmalar, yürütülen projeler, ilçenin sorunları ve genel durumu hakkında brifing alan Vali Kahraman daha sonra eski İmam Hatip Ortaokulunun tadilatı yapılarak etüt merkezine dönüştürülen İlçe Etüt Merkezinin açılış programına katıldı.

İlçe Etüt Merkezinin açılış kurdelesini kesen Erzincan Valisi Süleyman Kahraman daha sonra Etüt Merkezinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bina hakkında bilgi aldı. Etüt Merkezinde bir lise öğrencisi ile satranç oynayan Vali Kahraman yaptığı konuşmada, satranç sporunun öğrencilerin zeka gelişimine katkı sunduğuna işaret ederek; "İyi satranç oynayan çocuğun okulunda ki başarısı da iyi olur. Çünkü satranç insana disiplin kazandırır. Kıvrak zeka ve daha geniş bir anlayış kazandırır. Bunlarla birlikte daha önemlisi sabretmeyi öğretir. Dolayısı ile iyi satranç oynayan başarılı olur" dedi.

İlçe Etüt Merkezinin açılışının ardından İlçe Belediye Başkanlığına giden Vali Kahraman burada İlçe Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz ile bir süre görüştü. Ziyarette İlçe Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz'dan belediye tarafından yürütülen çalışmalar ile belediyenin ihtiyaç ve sorunları hakkında brifing alıp daha sonra Tercan Anadolu Lisesini ziyaret ederek lise binasında incelemelerde bulunan Vali Kahraman yetkililerden okulun ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgi aldı.

Tercan Anadolu Lisesi ziyaretinin ardından İlçe Emniyet Amirliğine giden Vali Kahraman burada Kent MOBESE Sisteminde ve bina içerisinde incelemelerde bulunarak, kurum yetkililerinden ilçenin asayiş durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığına giden Vali Kahraman bina içerisindeki incelemelerinin ardından İlçe Jandarma Komutanından jandarma bölgesindeki asayiş durumu hakkında bilgi aldı. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Kahraman Erzincan Tercan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title