Haberler

Vali Kahraman: "Kurban Edilecek Hayvana Eziyet Etmeyin"

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincanlıların Kurban Bayramını tebrik ederek, kurban kesecek kişilere önemli uyarılarda bulundu.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincanlıların Kurban Bayramını tebrik ederek, kurban kesecek kişilere önemli uyarılarda bulundu.

Kurban edilecek hayvanın eziyet edilmeden, acı çektirilmeden dinimize uygun bir şekilde kurban edilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Kahraman; Kurban Bayramı'nda maddi durumu iyi olanların yapacağı en önemli ibadetin kurban kesmek olduğunu söyledi. Vali Süleyman Kahraman; "Dinimiz, en ufak şekilde gönül kırgınlığı, güvensizlik ortamı, konuşmaya vesile olacak bir şey istemiyor. Bu ibadet ehil insanlar tarafından icra edilmelidir. Zaman zaman yanlış şeyler görüyoruz. 5-6 hayvanın bir otomobile sığdırılması, hayvanı incitici, ibadet ruhunu zedeleyici muameleye tabi tutmak, ehil olmayan insanların kurban kesmesi yanlıştır. Kurban kesecek kişinin eğitimli, sertifikalı olması gerekir. Kurbanın neresinin kesilmesi gerektiği iyi bilinmeli, hayvana eziyet edilmemeli. Hayvanı keserken dikkat etmemiz gereken hususları Peygamber Efendimiz bize göstermiştir. Aksi takdirde ibadet yapacağız derken ibadet ruhuna, Allah'ın rızasına uygun düşmeyen davranışlar içerisine girer, ibadeti zedelemiş oluruz" ifadelerini kullandı.

Vali Kahraman konuşmasının devamında; Uygun olmayan ortamlarda, cadde kenarlarında kurban kesmenin de doğru olmadığını vurgulayarak, "Dinimiz temizlik dinidir. Bir ibadeti yaparken İslam'ın koyduğu kurallara riayet edersen ibadet olur. Namazı kendi istediğiniz gibi kılamazsanız, hac da öyle, kurban da öyle. Kurban kesenler, çevre bilinci ve hayvan hakkına riayet ederek, ibadeti ibadet olmaktan çıkaracak, sadece bir et yeme durumuna getirecek davranışlardan ciddiyetle sakınmalıdır" diye konuştu. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Kahraman Kurban Bayramı Erzincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title