Haberler

Vali Kaban Cam Atölyesinde İncelemede Bulundu

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulan cam atölyesinde incelemelerde bulundu.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulan cam atölyesinde incelemelerde bulundu.

Kaban, incelemeler sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak'ın güzel sanatlar anlamında bir geleceğinin olabilmesinin en önemli adresin üniversite olduğunu söyledi.

Kentte müze düzeyinde hızlı çalışmalar yapılması gerektiğine dikkati çeken Kaban, "Zonguldak'ta güzel sanatlar anlamında bir müzeye ihtiyacımız var. Bir şeylerin sergilenmesi lazım ki bu varlık göstergesi olmak itibarıyla önem taşıyor. Müzeyi üniversitemizle birlikte şehrimize kazandırmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de Zonguldak'ta çok farklı alanlarda sanatla ilgili etkinliklerin sergilendiği bir prestij müzesi kuracaklarını belirterek, "Kuracağımız müzenin ilk somut adımı olduğu için sayın valimiz cam atölyesinde camın nasıl işlendiğini göstermiş olduk. Asıl mekanımız ürünlerin yapıldığı, sergilendiği ve cam bölümü öğrencilerinin kullanabileceği çok daha geniş bir mekanda hizmet vermeye başlayacak" ifadesini kullandı.

Vali Kaban, incelemelerde cam sanatı ustası Remzi Köklü, ebru sanatı ustası Nuri Pınar, Rektör Prof. Dr. Özer'le birlikte cam ve ebru çalışması gerçekleştirdi. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Mahmut Özer Zonguldak Ali Kaban Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title