Haberler

Vali İzzettin Küçük'e Büyük Tepki: Şanlıurfa'da IŞİD'li Var mı?

Güncelleme:

16 Haziran'da, Vali Küçük'e IŞİD'le ilgili soru soran 3 gazeteci gözaltına alınmıştı. Sosyal medya, Suruç'taki patlama sonrası Küçük'e sordu: Şanlıurfa'da IŞİD'li var mı?

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre 31 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından gözler Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'e çevrildi. Suruç'taki saldırıda canlı bombanın IŞİD mensubu olduğu öne sürülmesi üzerine Vali Küçük, İstanbul'da olduğunun öğrenilmesinin ardından sosyal medyada, "Şanlıurfa'da IŞİD'li var mı?" şeklinde soru yağmuruna tutuldu.

Özellikle Twitter'da birçok kullanıcı Vali Küçük'e hitaben mesajlar paylaştı.

ÜÇ GAZETECİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Kullanıcılar, tweet'lerinde, Küçük'ün 16 Haziran tarihinde Şanlıurfa'nın Akçakale Sınır Kapısı'na inceleme ziyareti yaptığı sırada, IŞİD'le ilgili sorular soran üç gazetecinin gözaltına alınmasını hatırlattı.

16 HAZİRAN'DA NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa Valisi Küçük, savaştan kaçanların Türkiye'ye girdiği Akçakale Sınır Kapısı'nda incelemeler yaptığı sırada bir gazetecinin sorusu üzerine, sığınmacıların IŞİD'den değil PYD ve koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bombardımanından kaçtığını söyledi. Bir başka gazetecinin, "Buraya gelen insanların can güvenliğinin tehdit altında olduğu ve Akçakale'de IŞİD'lilerin olduğu söyleniyor." sorusunu Vali Küçük, "Hayır hiçbir tehdit yoktur." diye yanıtladı ve kamptan ayrıldı. Vali Küçük'le tartışmaya giren Cumhuriyet gazetesi muhabiri Pınar Öğünç, Evrensel gazetesi muhabiri Hasan Akbaş ve Alman medyasına çalışan Deniz Yücel gözaltına alındı. Gazeteciler kimlik tespitlerinin ardından serbest bırakıldı.



İlgili Haberler

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İçişleri Bakanlığı Şanlıurfa İstanbul Akçakale Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (62)

ISTIHBARAT:

ORADA DAHA COK HDPPKKLI TERÖRIST VARDIR

30
59
yanıtYanıtla
kafkas kartalı:

BU İŞ PKK YPG İŞİ GİBİ.

33
38
yanıtYanıtla
Numan:

Şanlıurfa''da 3 İŞİD''li varsa 30 bin PKK''lı var. . . Önce ooo bozguncu PKK''lılar tutuklanmalı.

27
43
yanıtYanıtla
ALİ YILDIZ:

VALİMİZİN ARKASINDAYIZ. PİS TERÖRİSTLER.

29
32
yanıtYanıtla
Fb'liMobil-IOS:

Akp yalakası Valiiiiii terket bu şehri ?!

55
6
yanıtYanıtla
kafkas kartalı:

PYD. PKK YOKMU.

16
32
yanıtYanıtla
TC:

daha COK PKK LI TERÖRIST VARDIR;

22
25
yanıtYanıtla
77:

Tipsiz.....

25
19
yanıtYanıtla
AS:

kahrolsun akp. . . ülke yol geçen hanı. . . . . . . . . . elini kolunu salayarak ülkeye giriş çıkış yapıyor işid davarları artık insanlarmız tedirgin kimsenin mal can güvenliği yok

33
11
yanıtYanıtla
KiziroğluMobil-IOS:

Hani yoktu işid Vali demekki varmış..

40
2
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title