Haberler

Vali Işın, Köylerde Görev Yapan Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Vali Musa Işın, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda köylerde görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi.

Vali Musa Işın, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda köylerde görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi.

Işın, kentte uygulanan müfredat ile tüm Türkiye'de uygulanan müfredatın aynı olmasına rağmen, çok ciddi sıkıntılar olduğunu söyledi.

Işın, "Doğu Anadolu'da, Hakkari'de, Şırnak'ta ve Ağrı'da eğitimde ciddi manada sıkıntı, eleştiri, serzeniş ve problemler var. Eğitim atmosferinin olabilmesi için ailelerin kendi çocuklarına değer vermesi ve eğitimi önemsemeleri lazım" dedi.

Öğretmenlerin Ağrı'da çok az bir süre kaldıklarına da dikkat çeken Işın, şunları kaydetti:

"Aldığımız bilgiye göre ortalama olarak en fazla bir öğretmen 14 ay burada görev yapmakta. Bazı sınıflarda bir yıl içinde dört öğretmen değiştirmektedir. Sizler de takdir edersiniz ki bu durumda öğrencilere bir şeyler vermek mümkün değildir. Öğretmen arkadaşlarımız eğer bu konuda kaldıkları sürede yetersizlik gösterirlerse, eğitimde başarılı olmamız mümkün değil. Devletimiz güçlü. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Fiziki açıdan sıkıntılarınız varsa bildirin biz de gerekli tedbirleri alalım. Bir yerde eğitim aşkı olursa ve bir meşale yakılırsa biz oradayız ve orada da olacağız."

Bir öğretmenin en az 3 yıl tayin istemeden çalışması gerektiğini vurgulayan Vali Işın, şöyle devam etti:

"Madem bu ülke bu vatan bizim biz bu topraklarda birlik, beraberlik, huzur ve barış içerisinde yaşamak istiyorsak herkesin fedakarlık yapması gerekir. Sizlerin büyük bir kısmı daha yeni başlamış genç arkadaşlarımız. Daha ilk günden itibaren ben buradan nasıl giderim hesabı yapılırsa ne siz ne de biz mutlu oluruz ne de bu ülkeye karşı olan borcumuzu ödemiş oluruz. Sizin yerinizde olmak isteyen belki binlerce insan vardır. Televizyonlar da görüyorsunuz 'bizi alın' diye protesto ve eylem yapanları. Daha dün torba kanuna bir madde ilave edildi. 47 bin öğretmen alınacak diye neden bu talepten dolayı. Öğretmenlik yapıyorsak fedakarlık yapmalıyız. Daha mesleğin başında havlu atarsak biz bu ülkeye ve vatana karşı kesinlikle borcumuzu yerine getirmemiş oluruz."

Kaynak: AA / Yerel

Hakkari Türkiye Şırnak Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title