Haberler

Vali Işın, Köy Öğretmenleriyle Bir Araya Geldi

Ağrı Valisi Musa Işın, ‘Ayda Bir Nefes’ projesi kapsamında köylerde görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi.

Ağrı Valisi Musa Işın, 'Ayda Bir Nefes' projesi kapsamında köylerde görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi.

Ağrı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen toplantıya Ağrı Valisi Musa Işın'ın, Vali Yardımcısı Rasim Belge, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Neriman Karakoç ve köylerde görev yapan öğretmenler katıldı. Burada öğretmenlere seslenen Vali Musa Işın, "Kentte uygulanan müfredat ile tüm Türkiye'de uygulanan müfredatın aynı olmasına rağmen, çok ciddi sıkıntılar var. Doğu Anadolu'da, Hakkari'de, Şırnak'ta ve Ağrı'da eğitimde ciddi manada sıkıntı, eleştiri, serzeniş ve problemler var. Aldığımız bilgiye göre ortalama olarak en fazla bir öğretmen 14 ay burada görev yapmakta. Bazı sınıflarda bir yıl içinde dört öğretmen değiştirmektedir. Sizler de takdir edersiniz ki bu durumda öğrencilere bir şeyler vermek mümkün değildir. Öğretmen arkadaşlarımız eğer bu konuda kaldıkları sürede yetersizlik gösterirlerse, eğitimde başarılı olmamız mümkün değil" diye konuştu.

Eğitim atmosferinin oluşabilmesi için ailelerin de kendi çocuklarına değer vermesi ve eğitimi önemsemeleri gerektiğine vurgu yapan Vali Işın, "Devletimiz güçlü. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Fiziki açıdan sıkıntılarınız varsa bildirin biz de gerekli tedbirleri alalım. Bir yerde eğitim aşkı olursa ve bir meşale yakılırsa biz oradayız ve orada da olacağız. Bir öğretmenin en az 3 yıl tayin istemeden çalışması gerekiyor" dedi.

Vali Işın, "Madem bu ülke bu vatan bizim; biz bu topraklarda birlik, beraberlik, huzur ve barış içerisinde yaşamak istiyorsak, herkesin fedakarlık yapması gerekir. Sizlerin büyük bir kısmı daha yeni başlamış genç arkadaşlarımız. Daha ilk günden itibaren ben buradan nasıl giderim hesabı yapılırsa, ne siz ne de biz mutlu oluruz, ne de bu ülkeye karşı olan borcumuzu ödemiş oluruz. Sizin yerinizde olmak isteyen belki binlerce insan vardır. Televizyonlar da görüyorsunuz. Bizi alın diye protesto ve eylem yapanları. Daha dün torba kanuna bir madde ilave edildi. 47 bin öğretmen alınacak diye. Neden? Bu talepten dolayı. Öğretmenlik yapıyorsak fedakarlık yapmalıyız. Bize emanet edilen çocukları yarınlara iyi hazırlamamız, iyi yetiştirmemiz lazım" şeklinde konuştu. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakkari Türkiye Şırnak Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title