Haberler

Vali Işın'dan Şehit Ailelerine Taziye Ziyareti

Ağrı Valisi Musa Işın, terör örgütü PKK'nın 32 yıldır masum insanları öldürdüğünü belirterek, "Devletimiz bunları yok edecektir.

Ağrı Valisi Musa Işın, terör örgütü PKK'nın 32 yıldır masum insanları öldürdüğünü belirterek, "Devletimiz bunları yok edecektir. Şimdi 'barış, barış' diyorlar, 'silah bırakılsın' diyorlar. Kiminle barış edeceğiz? Silahını bırakacaksın, bu devlete teslim olacaksın ve hak ettiğin cezayı mutlaka alacaksın." dedi.

Tendürek Dağı'nda son zamanlarda yaşanan terör saldırılarına dikkat çeken Işın, askerin bölgede operasyon yaptığını ve dağlarda bir tane terörist kalmayıncaya kadar operasyonların devam edeceğini vurguladı.

Vali Işın eşi Tuba Işın ile PKK'lı teröristlerce Tendürek Dağı eteklerindeki korucu noktalarına düzenlenen saldırıda şehit olan köy korucularının ailelerini ziyaret ederek, onların istek ve sorunlarını dinledi.

Vali Işın, Somkaya köyündeki taziye evinde yaptığı açıklamada, şehit ailelerinin ve çocuklarının kendilerine emanet edildiğini, devletin her zaman onların yanında olduğunu ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

PKK terör örgütünün insanlığın tümüne düşmanlık ettiğini belirten Işın, "PKK sadece milletimize düşman değil. PKK, Kürtlere de Araplara da insanlığın tümüne de düşman. PKK, dinimize, şerefimize, namusumuza ve malımıza düşman. Bunun dünya kadar örneklerini her gün yaşıyoruz, görmemek mümkün değil." dedi.

"Bunlar insanlıktan çıkmış canavarlardır"

PKK'nın sözde Kürtleri savunduğunu iddia ettiğini dile getiren Işın, şöyle konuştu:

"Değerli kardeşlerim, bu terör örgütü sizin hakkınızı savunduğunu iddia ediyor. Ben sizin hakkınızı savunuyorsam, sizi öldürmem. Ben sizin hakkınızı savunuyorsam, namusunuza el atmam. Ben sizin hakkınızı savunuyorsam, dininize laf söylemem. Ben sizin hakkınızı savunuyorsam, Peygamberinize hakaret etmem. Ben sizin hakkınızı savunuyorsam, inandığınız Allah'a dil uzatmam. Ben sizin hakkınızı savunuyorsam, evinizi yakmam ve yıkmam. Bu terör örgütü bunların tümünü yapıyor mu? Biz hepimiz şahitlik ederiz ki bunların hepsini yapıyorlar. Bunu Diyarbakır'da, her yerde 1984'ten beri yaptılar. En son 8 köy korucumuzu ve 2 askerimizi şehit etmediler mi? Bu korucuların hepsi Kürt ve Müslüman. İnsan olan, zerre kadar Allah'a inanan birisi insan öldürür mü? Azıcık insan olsalar bu fakir ve fukaranın evine, malına ve canına göz dikerler mi? Bunlar bu kadar haydut, alçak, şerefsiz, haysiyetsiz ve namussuz insanlardır. Bunlara her türlü sıfat gider. Bunlar insanlıktan çıkmış canavarlardır. Eğer canavar olmasaydılar bu masum insanlarımızı hunharca ve kalleşçe katletmezlerdi."

Vali Işın, terör örgütlerinin, dış güçlerin maşası olduğuna ve Türkiye'nin Suriye gibi yapılmak istenildiğine işaret ederek, "Devletimiz bunları yok edecektir. Şimdi 'barış, barış' diyorlar, 'silah bırakılsın' diyorlar. Kiminle barış edeceğiz? Silahını bırakacaksın, bu devlete teslim olacaksın ve hak ettiğin cezayı mutlaka alacaksın." ifadelerini kullandı.

PKK ve diğer terör örgütleri ile mücadelelerin kararlılıkla süreceğini vurgulayan Işın, şunları kaydetti:

"Bu haydutlar geldiler burada 10 masum insanı şehit ettiler, evlerine ateş düşürdüler. Bunlarda zerre kadar iman olsaydı gelip bu masum insanları katletmezlerdi. İnsanlık sıfatını kaybetmiş bunlar. Biz de nefesimiz olana kadar bunlarla mücadele edeceğiz. Şehitlik bizim için bir şereftir ve ne mutlu bu kardeşlerimize ki babaları şehittir. Allah bana da şehitlik nasip etsin. Türkiye 80 milyon nüfusa sahiptir, öldürmekle bitmez. Ancak siz bir avuç çapulcusunuz, alçaksınız, teröristsiniz, hainsiniz. Hepiniz Allah'ın izniyle gebertileceksiniz o dağlarda. Askerler şu anda operasyon yapıyor. Bir tane terörist kalmayıncaya kadar operasyon devam edecek. Ben Ağrı'ya geldiğimden beri bu masum insanlara uzanan eli kıracağımızı söylüyordum. Hiçbir şekilde onlara fırsat vermeyeceğiz. Öyle yağma yok, siz fakir ve fukaranın evine ateş düşüreceksiniz ondan sonra da elinizi kolunuzu sallayacaksınız ve Doğubayazıt'ta da onların propagandasını yapacaksınız yok öyle bir şey. Siz kalleşsiniz zaten, gelirsiniz Müslümanları, fakir ve fukarayı vurur kaçarsınız. İt gibi köpek gibi de o mağaralarda yaşarsınız. Orası size dar gelecek, o mağaraları dahi bulamayacaksınız Allah'ın izniyle."

Şehit yakınları da devletin her zaman yanında olduklarını ve PKK'ya karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade ettiler.

Şehit aileleri ile uzun süre sohbet eden Işın, şehitlerin yardıma muhtaç yakınlarına ev, iş yardımında bulunulması ve maaş bağlanılması konusunda yetkililere talimat verdi.

Vali Işın'a ziyareti sırasında Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan ve İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel de eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Tendürek Dağı Türkiye Ağrı PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title