Haberler

Vali Işın Cami Açılışına Katıldı

Ağrı Valisi Musa Işın, Tutak ilçesine bağlı Ataköy köyünde onarımı yapılan caminin açılışına katıldı.

Ağrı Valisi Musa Işın, Tutak ilçesine bağlı Ataköy köyünde onarımı yapılan caminin açılışına katıldı.

Tutak Kaymakamı Ramazan Kendüzler, İl Genel Meclis Başkanı Ali Öztürk ve kurum müdürleri ile birlikte köye gelen Vali Işın, yapılan duanın ardından köylülerle birlikte yeni cami de cuma namazını kıldı. Ardından Taziye evinde verilen yemeğe katılan Vali Işın, yeni caminin hayırlı olması temennisinde bulundu. Geldiğinden beri fırsat buldukça köy ziyaretlerinde bulunduğunu belirten Vali Işın, "Görev süresi boyunca köylerimizi ziyarete edeceğiz. Vatandaşımızın sorunlarını bizzat kendilerinden dinleyeceğiz. Şu ana kadar yapılan önemli çalışmalarımız vardır, devam eden çalışmalarımız vardır. Bu yıl ilimiz genelinde köy yollarının yüzde 37'i sıcak asfalt. Bu yıl 250 kilometre daha yapacağız. Bunun için 40 milyon TL ödenek ayarladık. Bununla birlikte nüfus oranına göre vatandaşlarımızın yüzde 50'si asfaltlanmış köy yolunu kullanacaklar. Sadece su kaynağının olmadığı yerlerde su sorunu var. Onun dışında bütün köylerimizin su sorununu büyük ölçüde çözmüş durumdayız. Diğerlerini de inşallah tamamlayacağız. Biz devlet olarak vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere buradayız. Ama bunu sizinle birlikte yapacağız. Bizim anlayışımız vatandaşı için var olan devlet anlayışıdır. Biz halkımızın hizmetkarıyız. Bunun için buradayız. Biz yeter ki birbirimizi sevelim, sayalım, kini nefreti bir kenara bırakalım. Kinin, nefretin bize bir faydası yok. Bizim sevgiye, barışa ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Allah bizleri eşrefi mahlükat olarak yaratmıştır. Yani varlıkların en şereflisi olarak ve bizden iyi insan olmayı istemektedir. Komşularımızla, arkadaşlarımızla, dostlarımızla iyi geçinmek zorundayız. Çocuklarımızı sevgi ve muhabbetle büyütmek zorundayız. İyi bir terbiye ile büyütmek zorundayız. Onun için güzel bir eğitim ve değerlerimizi çocuklarımıza aktarmamız lazım" dedi.

Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Işın, daha sonra köy okulunu ziyaret etti. "Tem-İz Bırakıyoruz Geleceğe" projesi kapsamında eğitim verilen öğrencilere kişisel temizlik paketi hediye etti. Vali Işın, beraberindekilerle okul bahçesinde fidan dikti. Buradan Dalbudak köyünde taziyeye katılan Vali Işın, Kur'an-ı Kerim okudu ve aile fertlerine başsağlığı dileğinde bulundu. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Öztürk Ataköy Tutak Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title