Haberler

Vali Hüseyin Avni Coş'tan Öğretmenler Günü Mesajı

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir açıklama yaptı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş mesajında, "Büyük Atatürk'ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olan "24 Kasım Öğretmenler Günü"nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk toplumunun şekillenmesinde, Cumhuriyetin ve Milli kültürümüzün geliştirilerek güçlenmesinde öğretmenlerimiz en fedakar ve saygıyı en çok hak eden değerlerimizdir. Bu nedenle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk; "Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" demiştir. Büyük Atatürk Öğretmenlerin toplum hayatındaki önemini bu sözleriyle vurgularken öğretmenlere çok önemli vazifeler yüklemektedir. Çünkü bilmektedir ki; geleceğe yön verenler, eğitimcilerdir. Kıymetli Öğretmenlerimiz; Sizlere çok güveniyoruz. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Öğretmenler geleceğimizin mimarlarıdır. Amansız bir güç yarışının yaşandığı dünyamızda, bu yarışın galibi kuşkusuz ki iyi eğitilmiş insan gücüne önem veren milletler olacaktır. Çağımız, bilgi ve teknoloji çağıdır. Bilgiyi, teknolojiyi üretemeyen, kullanamayan toplumlar, hem ekonomik, hem kültürel, hem de siyasi alanda geride kalacaklardır. Bu yarışta en büyük sorumluluk ve görev de öğretmenlere düşmektedir. Öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada hür, onurlu ve saygın bir Millet olarak daha iyi konumlara erişeceğimize en ufak bir endişemiz yoktur. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, hür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen, Milli ve manevi değerlere saygılı, demokratik değerlere bağlı bireyler olarak yetişmeleri için Öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımızı her vesileyle ortaya koymalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarken, en zor şartlarda bile, Ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen bütün öğretmenlerimizin "Öğretmenler Günü"nü tebrik ediyor, sağlık, afiyet, huzur, başarı ve mutluluklar diliyorum" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Avni Coş Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title