Haberler

Vali Hüseyin Aksoy: Gençler, Terörden Uzak Dursun Diye 33 Spor Tesisi Yaptık

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sezai Karakoç Anadolu Lisesi spor kompleksinde yaptığı incelemede, 3.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sezai Karakoç Anadolu Lisesi spor kompleksinde yaptığı incelemede, 3.5 milyon liraya malolan 33 spor tesisinin Diyarbakır'da hizmete girdiğini belirterek, "Özellikle gençlerimizin spora ilgi duyması, terörden ve olumsuz ortamlardan uzak kalmaları adına bu sahaların yapımını önemsiyoruz" dedi.

Vali Hüseyin Aksoy ve Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel ile birlikte merkez Yenişehir İlçesi Süleyman Demirel Kampüsü'ndeki Sezai Karakoç Anadolu Lisesi spor kompleksinde incelemelerde bulundu. Kompleksi gezerek öğretmenlerden bilgi alan Vali Aksoy, öğrencilerle de sohbet etti. Kalkınma Bakanlığı tarafından Diyarbakır genelinde 33 ayrı spor tesisinin yapıldığını belirten Vali Aksoy, "Özellikle gençlerimizin sporla ilgi duyması, terörden ve olumsuz ortamlardan uzak kalmaları adına bu sahaların yapımını önemsiyoruz. Halı saha, voleybol sahası, tenis kortu gibi farklı noktalarda bu spor tesislerimizi gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık olarak 3.5 milyonluk bir kaynağı bu amaçla kullandık. Gençlerimizin istifadesine sunduk. Diyarbakır'da gençlerin olumsuz ortamlardan uzak kalması ve spora ilgi duymaları bakımından tesislerimizi daha iyi bir noktaya taşıma adına gayretlerimiz devam edecek. Bunun dışında Gençlik ve Spor Bakanlığımızca ilimizde birçok spor tesisinin yapımı ve onarılması adına da kaynaklar aktarıldı. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait tesislerin yenilenmesi ve okullarımızda spor salonlarının yenilenmesi bakımından 16 milyonluk bir kaynak Diyarbakır Valiliği emrine gönderildi. ve bu kaynaklarla spor tesislerimizi onardık, yeni spor tesisleri yaptık. Bunların hepsi Diyarbakır'da gençlerimizin spor yapmalarına, daha iyi bir ortam hazırlamak için gerçekleştirilen çalışmalar" dedi.

Gençleri olumsuz ortamlardan uzaklaştırmayı hedeflediklerini anlatan Vali Aksoy, "Amacımız gençlerimizin sporla uğraşması ve diğer olumsuz ortamlardan uzak kalmasıdır. Gençlerimizi daha iyi daha sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek hepimizin ortak görev ve sorumluluğu. Çalışmalarımıza bu yönde devam edeceğiz. Bu sadece okul içindeki öğrencilerimiz için değil, okul çevresindeki gençlerimizin de yararlanması amacıyla gerçekleştirdiğimiz spor tesisleri. Çünkü bu tür sahaları yapılacak alanları yeterince bulamıyoruz. Okullarımızın bahçeleri müsait olan noktaları varsa bu tür alanlara spor tesisleri yaparak gençlerimizin buralardan yararlanmalarını arzu ediyoruz. Uzak noktalarda olunca ulaşım anlamında bazı sorunlar yaşanabiliyor. Gençler ilgi göstermeyebiliyor. Ama mahallesinin içerisinde, evine yakın bir noktada bir spor tesisi olduğunda gençlerimiz buna ilgi gösteriyor ve spor yapmaya devam ediyor. Bu tesislerde gerçekten güzel bir şekilde tamamlandı ve gençlerimizin istifadesine sunuldu" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Aksoy, daha sonra öğrencilerle kısa süreli futbol oynadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Demirel Hüseyin Aksoy Yenişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title