Haberler

Vali, Hasta Yakını Tarafından Dövülen Doktoru Ziyaret Etti

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, bir hasta yakını tarafından dövülerek burnu ve kolu kırılan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Araştırma Görevlisi Dr. İstemihan Öztürk'ü ziyaret etti.

AİBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'nde tedavi gören bir hastanın yakını olan Savaş Y, Araştırma Görevlisi Dr. İstemihan Öztürk ve hemşire Mehpare Kaya'ya saldırarak darp etti. Saldırıda Dr. Öztürk'e kafa atarak burnunu kıran ve ardından yumruklayan Savaş Y'in saldırısından Öztürk'ü kurtarmaya çalışan servisin hemşiresi Mehpare Kaya da saldırganın yumruklarıyla yaralandı. Öztürk olayın etkisi ile uzun süre şok yaşarken, daha sonra çalıştığı serviste acil olarak ameliyata alındı. Yoğun bakımdan çıkan Öztürk, kendisini darp eden hasta yakını Savaş Y'den şikayetçi oldu.

VALİ ZİYARET ETTİ

Olayın ardından Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Dr. İstemihan Öztürk'ü ziyaret etti. Doktora geçmiş olsun dileklerini ileten Zahteroğulları, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Saldırının mazur bir gerekçesi olmayacağını söyleyen Ahmet Zahteroğulları, şöyle konuştu: "Bugün üzücü olayda yaralanan doktor arkadaşımıza geçmiş olsun ziyaretine hem de çalışan arkadaşlarımıza destek ziyaretine gelmek istedim. Öncelikle doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza yönelik saldırıları şiddetle, nefretle kınıyorum. Dünyanın en kutsal görevlerinden birini yapan, insanların acılarını dindirmeye yönelik, hayatlarını kurtarmaya yönelik gece gündüz canla başla çalışan sağlık çalışanlarının bu tür davranışları hiç hak etmediklerini düşünüyorum. Aslında hiç kimse şiddeti hak etmiyor. Hiçbir zaman mazur bir gerekçesi olamaz."

Saldırıyı kalleşçe bir durum olarak değerlendiren Vali Zahteroğulları, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aldığım bilgilere göre, doktorumuz hastaya bir aya yakındır her türlü kolaylığı göstermiş. Her türlü tedaviyi uygulamış. Onunla ilgili bir durum yok. Başka hastayla ilgili konuşulurken böyle bir olay meydana gelmiş. Anlamsız bir şey. Kalleşçe bir durum. Çünkü bir tartışmanın sonucunda bir saldırı olsa insanın belki kendisini müdafaa şansı olur. İşini yapmış ve bir başka hastayla ilgilenirken böyle bir olay olmuş. Arkadaşlar, olay şüphesiz sağlık çalışanlarına yönelik münferit bir olay olduğunu düşünüyorum. Toplumumuzun büyük bir kısmının ya da tamamına yakınının bu konuda hassasiyeti olduğunu düşünüyorum."

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin sağlık güvencesinin elinden alınma gibi bir durumun söz konusu olamayacağını belirten Zahteroğulları, şunları söyledi:

"Bu mümkün değil. Biliyorsunuz Hipokrat yemini ediyorlar. Aynı arkadaşımız hasta olarak bu hekim arkadaşımıza gelse onun insanı ve mesleki duyguları ön plana çıkacak. Yine ona tedaviyi uygulayacaktır. Suçlu da olsa katil de olsa sağlık hizmetlerinden yararlanır. O ayrı bir şey. Şüphesiz herkes yaptığının cezasını çekecek. Ayrı bir yöntemle cezalandırmanın çağdaş bir yöntem olmadığını düşünüyorum." - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title