Haberler

Vali Hasan İpek: "Çözüm Sürecinde Ciddi Katkıları Olan Öcalan'ı Takdirle Karşılıyorum"

Çözüm sürecinin önemli bir aşamaya geldiğini ve bunun meyvelerinin bölgede yenmeye başladığını ifade eden Şırnak Valisi Hasan İpek, "Bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan’ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum" dedi.

Çözüm sürecinin önemli bir aşamaya geldiğini ve bunun meyvelerinin bölgede yenmeye başladığını ifade eden Şırnak Valisi Hasan İpek, "Bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan'ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum" dedi.

Onuncusu düzenlenen Uluslararası Tasarım Olimpiyatları proje yarışmasına 38 ülkeden 5 bin 876 proje katıldı. Şırnak Kumçatı Vali Aydın Arslan YİBO 8'inci sınıf öğrencisi Hüseyin Bengi ve proje danışmanı Yusuf Çivici, "Bebek Valizi" isimli proje ile ilk 50 proje arasına kalıp dünya ikincisi seçildi. Ankara'da bu yıl 10.su düzenlenen Uluslararası Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatı'nda ise Cizre Kaymakam Mumin Heybet Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi İbrahim Olurluk'un hazırlayıp çizdiği "Eğlenceli Ambalajlar" ve proje danışmanı Murat Işıkoğlu'nun danışmanlığını yaptığı proje dünya üçüncülüğü olarak gümüş madalyaya layık görüldü. Şırnak Valisi Hasan İpek'i ziyaret eden dünya ikinci ve üçüncüsü öğrenciler Vali İpek'ten Nuh Gemisi maketi hediye aldı, öğrencilerin öğretmenlerine ise Vali İpek başarı belgesi verdi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Şırnak Valisi Hasan İpek, "Çözüm sürecinin bu aşamaya getiren Sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan'a ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan'ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Biz çözüm sürecinin nimetlerinden yavaş yavaş faydalanmaya başladık, Allah'a şükür. Gerçekten de hem eğitimde hem sporda hem de kültürde çok güzel gelişmeler oluyor. Bu günde bu güzel gelişmelerden bir tanesini yaşıyoruz. İşte hem dünya ikincisi var ve hem de dünya üçüncüsü var. İki tane gencimizi görüyoruz. Çok güzel de düşünceleri teşrifler yapmışlar. Bizler, gençlerin iyi eğitim yapmasını ve kendilerine, ailelerine Şırnak'a, ülkemize ve insanlığa faydalı gençler, çocuklar olarak yetiştirilmesi için çok ciddi gayret sarf ediyoruz. Bu anlamda da başarılı olduğumuzun birkaç tane örneğini burada yaşıyoruz, Allah'a şükür. Ben, bu günlerde gündemde olduğu için bunu söylüyorum. Daha öncede açıklama yapmıştım. Çocuk yaştaki gençlerin savaşmak için götürülmesi uluslar arası sözleşmelere aykırı bir tutumdur, biliyorsunuz. ve gerçekten gençlerimizin bu şekilde dünya başarıları elde etmeleri gerekmektedir. Politika yapma konusunda da önleri açıktır. 18 yaşından sonra herkes hatta seçme ve seçilme hakkına yakında sahip olacaklardır inşallah. Bu anlamda ben gençlerimizi hem kutluyorum hem Şırnaklılara ve çözüm sürecinin bu aşamaya getiren Sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan'a ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan'ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Halkın bu yoğun ilgisine hiç kimse karşı çıkmasın istiyorum. Lütfen bin yıllık kardeşliği yeniden tesis etmek için bu güzel adımın devam etmesini diliyorum. Şırnak halkı bekliyor, Kürt halkı bekliyor, Türk halkı bekliyor, tüm Türkiye ve tüm Türkiye dostları bekliyor"diye konuştu.

Ayrıca dağa çıkan çocuklar için de açıklama yapan Vali İpek, "Geçen gün açıklama yapmıştım. Jandarma bölgesiyle ilgili bir bilgi var. 35 tane çocuğun gittiğine dair kayıt ilanı verilmişti, bunların da zaten 33 tanesi bulunmuştu. Yani abartıldığı gibi çok büyük rakamlarda katılım yok, ama ciddi bir katılımda olduğunu biliyoruz" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Hasan İpek Kumçatı Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title