Haberler

Vali Harput'tan Bursaspor'a Moral Ziyareti

Bursa Valisi Şahabettin Harput, yarın deplasmanda Kasımpaşaspor ile maç yapacak olan Bursaspor'u ziyaret etti.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, yarın deplasmanda Kasımpaşaspor ile maç yapacak olan Bursaspor'u ziyaret etti.

Bursaspor Özlüce Tesisleri'ne İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş ile birlikte giden Vali Harput, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve futbolcularla görüştü.

Bursa'da şimdiye kadar görülmemiş bir felaketi yaşadıklarını dile getiren Harput, Bursaspor'un bunları süratle unutup hedefine odaklanması gerektiğini söyledi.

"Sokaklarda bağırarak çağırarak Bursaspor'a sahip çıkılmaz" diyen Harput, maddi manevi olarak gerçekten Bursaspor'a sahip çıkanların belli olduğunu vurguladı.

Olayların mazur görülmeyecek kadar büyük olduğunu dile getiren Harput, şöyle devam etti:

"Suçlar ve cezalar şahsidir. Adam elinde pala ile çıkmış saldırıyor polise, bana diyorlar ki; 'Bu yasak sürse idi bu adam saldırmayacaktı'. Yani

'istemezükçülerin' dediğini yapıp aman 'sen saldırma, sus' diyeceğiz. Türkiye bu yanlış uygulamayı yapa yapa ejderha büyüdü, bunu herkesin kabul etmesi lazım. Herkesin bu noktada kendini sorgulaması lazım. Artık bunun Türkiye'de sona ermesi lazım. Bu konuda birilerinin harekete geçmesi lazımdı. Bursa pek çok konuda ilki başarmıştır. Yine bu nokta da iyi niyetli bir teşebbüsle ortaya çıktı. "

Şahabettin Harput, TFF'nin Bursaspor'a verdiği cezanın çok ağır olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Bursaspor'un cezalandırılması Anadolu'nun cezalandırılması anlamına geliyor. Böyle bir uygulamayı maalesef Türkiye gördü. Federasyon hiçbir günahı kusuru olmadığı halde Bursaspor'u cezalandırdı. Bursaspor'un cezalandırılması Anadolu'nun cezalandırılmasıydı. Anadolu'da filizlenen bütün kulüplerin korkutulmasıydı. Bu, yanlış olmuştur. Bu yanlışa rağmen elbette hukuk yolundan cezaya itiraz edilecek ve Tahkim Kurulunda gereken hukuki mücadele yürütülecek. Bu saatten sonra birlik olma zamanı. Bu olay bizi hırslandırmalı. Hiç kimse Bursaspor'u yolundan döndüremeyecektir. Gerçek Bursa sizinle beraberdir. Bütün meslek odaları, bütün sanayi odaları, bütün sivil toplum teşekkülleri, herkes akı akın bana gelip desteklerini sundular. Bu kadar olumsuz bir atmosferde, futbolcularımız canavarca saldıracaklar ve iki maçı da en iyi sonuçla alıp hak edilen üçüncülüğü alacaklardır. Bütün imkanlarımızla Bursaspor'un yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum maçlarında başarılar diliyorum. "

Teknik Direktör Ertuğruğl Sağlam da bu sıkıntılı dönemden birlik ve beraberlik içinde çıkılabileceğini bildirdi.

- BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title