Haberler

Kocaeli Valisi Güzeloğlu'ndan, Basın Onur Günü Mesajı

Güncelleme:

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 16 Ocak Basın Onur Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 16 Ocak Basın Onur Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

16 Ocak Basın Onur Günü sevincini gazetecilerle birlikte paylaşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: "Türk basın tarihinde yeri ve önemi tartışılamayan 16 Ocak Basın Onur Gününüzü kutluyor, hepinize en iyi dileklerimi sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923 tarihinde kendisini Ulusal Kurtuluş Savaşında destekleyen Türk Edebiyatının ileri gelen yazar, aydın ve gazetecileri ile İzmit Kasr-ı Hümayun' da bir araya gelerek, 6 saat süren bir toplantı gerçekleştirmiştir. Bu toplantıda; Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları, meclis içinde ve dışındaki farklı fikirleri, Kurtuluş Savaşı'nın değerlendirilmesi ile her şeyden önemlisi de 29 Ekim 1923 de ilan edilecek olan Türkiye Cumhuriyeti'nin halka ve dünyaya anlatılması hedeflenmiştir."

"İzmit' deki bu tarihi toplantıdan dokuz ay sonra ise Türkiye Cumhuriyeti ilan edilmiş, ülkemiz çağdaş dünyada yerini almıştır. Daha o yıllarda basının önemli bir toplumsal aktör olduğunun farkında olan Atatürk, Cumhuriyet'in ilanı gibi büyük bir olayı ilk olarak basın ile paylaşmıştır. Bu tarihi toplantıya tanıklık eden basın ise, yorgun ve fakir düşmüş ama onurunu hiçbir zaman yitirmemiş bir milleti tek bir amaç için bir araya getirecek sorumluluğun temsilcisi olmuştur. Ülke yönetimi ile milletimizin arasında köprü görevi gören basınımız, tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmektedir. Bu onurlu görevi üstlenen ve başarı ile yürüten basınımızın tüm temsilcilerine teşekkür ediyor, Basın Onur Gününüzü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Basri Güzeloğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title