Haberler

Vali Güzeloğlu, Mut'ta Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Mersin'in Mut ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Mersin'in Mut ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Mut Ziraat Odası Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda Mut İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin tarafından bir sunum yapılırken, burada konuşan Vali Güzeloğlu, çevre düzeni planının hakkında bilgi verdi. Kentlerin gelişmesinin çevre düzeni planına olma zorunluluğunun bulunduğunun altını çizen Güzeloğlu, "Bugün dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi olan Türkiye, 2023 hedefimiz doğrultusunda dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer almayı kendisine hedef edinmiş bir durumundadır" dedi.

Mersin'in ülkenin 2023 hedefine yürüyüşünü güçlendiren illerin başında geldiğini vurgulayan Güzeloğlu, şöyle devam etti.

"Ülkemiz hedeflerinin yanında Mersin olarak bizim hedefimiz de Türkiye'nin en gelişmiş ilk 5 kenti arasında yer almaktır. İlimiz gelişirken Mut ilçemiz de gelişecek. Çünkü Mut ilçemizde tarım, enerji yatırımları ile turizm altyapısı var. İsteğimiz var olan zenginliklerin çocuklarımıza iş ve AŞ olarak dönmesidir. Ülkemizin değerlendirilebilir neyi varsa onu değerlendireceğiz" ifadesini kullandı.

Silifke-Mut arasındaki 112 kilometrelik yolun 57 kilometresinin yapıldığı, Mut-Sertavul geçiti arasındaki yolun ise çok kısa bir sürede tamamlanacağının bildirildiği toplantıda, özel sektör tarafından yapılacak olan Mut Barajı'nda 1 milyar 700 milyon, Mut-Dereyurt Gölet'inde ise 1 buçuk milyon metreküp su tutulacağı, Hacınuhlu Göleti ile de bin 160 dekar arazinin suyla buluşacağı ifade edildi. Yapımına 2012 yılında başlanan, 5 bin 95 hektar alanın sulanacağı Kayraktepe Barajı ile birlikte su altında kalacak köylerde yaşayan vatandaşlarımızın da yeni yerleşim yerlerine sevk edileceği belirtildi.

Toplantıda yer alan köy ve mahalle muhtarlarının taleplerini ve sorunlarını dinleyerek yetkilileri talimatlandıran Güzeloğlu, daha sonra ilçeden ayrıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Basri Güzeloğlu Türkiye Mersin Mut Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title