Haberler

Vali Güvençer Şehit Aileleri ve Gazileri İftarda Ağırladı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) sponsorluğunda şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına iftar verdi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) sponsorluğunda şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına iftar verdi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) sponsorluğunda şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarıyla iftar sofrasında bir araya geldi. Vali Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer'in konuklarına yakın ilgi gösterdiği iftar programına ayrıca vali yardımcıları Şerafettin Tuğ ve Ünal Çakıcı, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bülent Mercan, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Müftüsü Sinan Cihan, MOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Sarıgözoğlu, MOSB Bölge Müdürü Funda Karaboran, MOSB Başkanlık Danışmanı Nihat Akyol, daire müdürleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş, Türkiye Gaziler Vakfı Manisa Şube başkanı Adnan Kaya, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

MOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Sarıgözoğlu programında yaptığı konuşmada, Manisa Organize Sanayi Bölgesinin her yıl Ramazan ayında geleneksel hale gelen iftar yemeğinde şehitleri aileleri ve kahraman gaziler ile bir kez daha birlikte olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Bu mübarek ramazan ayında vatan savunması için çarpışan ve şehadet mertebesine erişen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, ailelerine sabır, gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz. Mübarek Ramazan ayı kırgınlıkların unutulduğu, dostlukların pekiştirildiği, sevgi bağlarının kuvvetlendiği, hoşgörü sınırlarının alabildiğince genişlediği bizler için çok kutsal bir aydır. Özellikle içinde bulunduğumuz günlerde ulus olarak yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberliğe en büyük ihtiyaç duyduğumuz sıcak günler yaşıyoruz. Bu vatan için canlarını feda etmiş olan şehitlerimizi yetiştiren siz mübarek insanlar ve yine bu cennet vatanımız için hayatlarını göz kırpmadan ortaya koyan kahraman gazilerimiz sizler bizim için çok önemlisiniz ve sizleri en iyi şekilde ağırlamak bizler için bir minnet borcudur" dedi.

Sarıgözoğlu'nun ardından konuşan Vali Güvençer iftar davetine katılımları nedeniyle şahsı ve diğer davetliler adına şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına teşekkür ederek, "Bugün sadece şu zamanda ve bu dar mekanda parmakla sayılabilir 700, 800 ya da bin kişi değildik. Biliyoruz bu iftar sofrasında bizler sevgili çocuklarımızın, güzel oğullarımızın, eşlerimizin, sevgili babalarımızın manevi mevcudiyetleriyle bu sofrayı paylaştık. Her şeyden önce onlar bizim yanımızdaydılar. Sadece 800, bin kişi değildik ben eminim bugün burada bizimle beraber koskoca bir milletin ruhu vardı, koskoca bir milletin cesareti, kahramanlığı, feragati, metaneti, bugüne dair kararlılığı, yarına dair emelleri, hayalleri, hedefleri vardı. Mübarek olsun. Ben bu kararlılığında, bu hedeflerinde tüm dünya insanlığının karşısında boyun eğecek kadar zafiyet, büyüklük, iyilik, güzellik taşıdığını biliyorum. Bugün biz sadece bir hüznü, bu hüzünle sarılıp, sarmalanmış muhteşem bir onuru, gururu, hüzün ve onurla birlikte bizlere bahşedilen o tatlı mutluluğu, bahtiyarlığı, huzuru, paylaşmadık. Zorunlu olarak zor, çetin günleri gerçekten mukaddes bir davanın ıstırabını, bugüne kadar paylaşa geldik. Ama bugün aynı zamanda kararlılığımızı ve geleceğe dair azmimizi de paylaştık. Her paylaşılan güzel şey olduğu gibi bu paylaşma bizim azmimizi, kararlılığımızı eminim çoğalttı. Siz değerli gazilerimizin, şehit anne ve babalarımızın, şehit eşlerimizin, şehit yetimlerinin önünde saygıyla eğiliyorum"

Vali Güvençer, konuşmasında iftar programını organize eden MOSB yönetimine, MOSB'da faaliyet yürüten işletmelere şahsı ve katılımcılar adına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Manisa Müftüsü Cihan Ünal iftar duası okudu, misafirlere karadut şerbeti ikram edildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Mustafa Hakan Güvençer Güncel Haberler

title