Haberler

Vali Günaydın, Öğrencilere Elma Dağıttı

Kastamonu’da İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında “Kahvaltımı yaptım, meyvem çantamda” isimli etkinlik gerçekleştirildi.

Kastamonu'da İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında "Kahvaltımı yaptım, meyvem çantamda" isimli etkinlik gerçekleştirildi.

Gazipaşa İlkokulu'nda düzenlenen etkinliğine Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık ile şube müdürleri katıldı.

En önemli öğünün sabah kahvaltısı olduğuna dikkat çeken Vali Şehmus Günaydın, beraberindeki heyetle sınıfları gezdi. Kahvaltı yapan öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Günaydın, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce hazırlanan ve sabah kahvaltısı ile beslenmenin önemini anlatan broşürü, öğrencilere dağıttı. Ayrıca meyve ve sebze yemenin önemine işaret eden Vali Günaydın, bu kapsamda öğrencilere elma ikram etti.

Etkinlikle ilgili bilgiler veren Kastamonu Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, "Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı çerçevesinde hazırlamış olduğu ilköğretim Haftası sebebiyle okuldaki öğrencilerimizin duyarlılığını arttırmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi. "Kahvaltımı yaptım, meyvem çantamda" isimli etkinliğin amacı, beslenme alışkanlığını çocuklarımıza genç yaşta kazandırmak ve ileriye dönük olarak daha sağlıklı nesiller yetiştirmek. Kahvaltının, meyve yemenin, dengeli ve düzenli beslenmenin önemini anlatılarak çocukların düzenli beslenmelerine teşvikin sağlanması amaçlanıyor" diye konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahsin Babaş Yüksel Kutlu Kastamonu Gazipaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title