Haberler

Vali Düzgün, Talas'ta İncelemelerde Bulundu

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Talas ilçesinde incelemelerde bulundu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Talas ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Düzgün'ü Talas Kaymakamlığına gelişi sırasında Kaymakam Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nazmi Birol, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Kasım Ergül ile birim müdürleri karşıladı.

Talas ilçesinin tarihi ve idari yapısı ile belde ve köylerde yürütülen kamu çalışmaları hakkında Çetinkaya'dan brifing alan Vali Düzgün, kamu yöneticilerine, zengin tarihi dokusu ile dikkati çeken ilçeye bu konuda daha fazla duyarlılık göstermeleri talimatını verdi.

Daha sonra, Talas Belediyesinin ziyaret ederek Başkan Rıfat Yıldırım'dan çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Düzgün, belediye tarafından yayımlanan ilçeye özgü çiçekler ile tarihi yapıların bulunduğu kitapları inceledi.

Talas Belediyesi'nin hava sporları konusunda önemli çalışmaları bulunduğuna ve bu durumun Kayseri'nin tanıtımı açısından önemine işaret eden Vali Düzgün, katkılarından dolayı Yıldırım'a teşekkür etti.

Yıldırım, Vali Düzgün'e eski bir Talas fotoğrafının yer aldığı saat ile tablo hediye etti.

Vali Düzgün, tarihi ve kültürel yapıların bulunduğu bölgeleri de gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Talas'ta Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden günümüze kadar ulaşan pek çok yapı ve yer altı şehri görmenin mümkün olduğunu kaydeden Düzgün, bu durumu çok önemsediğini söyledi.

Vali Düzgün, şöyle devam etti:

"Talas'ta özellikle taş mimari konusunda zengin bir tarihi doku var. Bu tarihi dokuyu yeniden ayağa kaldırarak Talas'ın bir kültür merkezi olması yönünde ciddi çalışmalar var. Daha önce Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü görevi yaptığım dönemde de buradaki bazı çalışmaları, projeleri başlatma ve yerinde görme imkanım olmuştu. Hem Büyükşehir ve Talas belediyelerimizin, hem Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar sayesinde Ali Saib Paşa Sokağı'nın 57 adet tarihi yapısı ayağa kaldırılıyor ve çalışmalar önümüzdeki aylarda tamamlanmış olacak.  Talas'ta Ali Saib Paşa Sokağı'nın dışında da çok sayıda tarihi yapı ve çeşme var. Yapılan, devam eden ve yeni planlanan restorasyonlarla Talas'ın kültür turizmine hizmet edecek önemli bir merkez haline geleceğini düşünüyorum."

Bu yönde başlatılan çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Vali Düzgün, "Soğanlı, Peribacaları, İncesu Kara Mustafa Paşa Kervansarayı, Sultanhanı, Karatay Kervansarayı, Selçuklu Emiri Melikgazi'nin Türbesi, Develi, Bünyan, Talas ve Kayseri merkezdeki Selçuklu eserleri başta olmak üzere tüm dönemlere ait kültür varlıklarının yer aldığı 'kültür rotaları' oluşturulması yönünde bir projemiz var. Aynı şekilde Kapuzbaşı Şelaleleri, Sultansazlığı Kuş Cenneti gibi doğal turizm değerlerimizde bu çalışmalarımızın içerisinde yer alacak. Büyükşehir belediyemizinde il merkezi için kültür yolları projesi var. Bütün bu çalışmalarla birlikte Kayseri'nin bir kültür ve turizm kenti olarak da ön plana çıkmasını istiyoruz." diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Vali Orhan Düzgün Orhan Düzgün Kayseri Talas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title