Haberler

Vali Düzgün'e Veda Yemeği

Valiler Kararnamesi ile merkeze atanan Kayseri Valisi Orhan Düzgün onuruna veda yemeği verildi.

Valiler Kararnamesi ile merkeze atanan Kayseri Valisi Orhan Düzgün onuruna veda yemeği verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, bir otelde düzenlenen yemeğe, Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın ve eşi Nermin Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve eşi İkbal Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgerneral Aydoğan Aydın, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cemal Akyıldız, farklı dönemlerde görev yapan milletvekilleri, üniversite rektörleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Düzgün, 3 yılı aşkın süredir yürüttüğü Kayseri Valiliği görevinin sonuna geldiğini belirterek, tüm Kayserililerden helallik istedi.

Dünyada hiçbir şeyin baki olmadığını, bir gün Kayseri Valiliği görevinin de son bulacağının bilincinde görevini yürüttüğünü belirten Düzgün, "Valilik görevi son derece onurlu bir meslek olduğu kadar sorumluluğu da oldukça yüksek olan bir görevdir. İmkanınız ve vaktiniz varken başınızı çevirdiğiniz, görmezden geldiğiniz her bir vatandaşın hakkının ve hukukunun korunamaması ve bunun sonucunda da affedilmeyen tek günah olan kul hakkına girme ihtimalinizin bulunması mesleğimizin ağır yükümlülüklerindendir. 20 yılı aşkın süredir yürüttüğüm kamu görevinin 7 yılı valilik, 8 yılı kaymakamlıkla geçti. Bu görevlerim sırasında da olabildiğince görevimin hakkını vermeye ve kul hakkı yememeye gayret ettim. Ancak muhatap olduğum yüz binlerce kitle karşısında irademle olmamakla beraber hakkını ve hukukunu gözetemediğim ve hakkını ihlal etmiş olduğum kişiler olabilir. Aranızda istemeden de olsa bu hukuka riayet etmediğim kişiler varsa haklarınızı helal etmenizi diliyorum." diye konuştu.

Vali Düzgün, meslek hayatı boyunca Allah'ın izniyle kendisine bu onurlu görevleri tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanlarına ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerine teşekkürlerini iletti.

Vali Düzgün, mesai arkadaşı olarak, dost olarak kendisine destek veren, katkı veren, gönlünü ve evini açan herkese teşekkür etti.

Vali Düzgün'ün eşi Gül Düzgün'ün Kayseri için yazmış olduğu "Kayseri'deki Dostlara" başlıklı şiir salondakilere okundu.

Kayseri halkı adına konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Düzgün'e Kayseri'ye kattığı değerlerden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün için hazırlanan "Kayseri sizi hiç unutmayacak" başlıklı slayt gösterisi izlettirildi.

Veda yemeğinin sonunda Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün, misafirlerle tek tek vedalaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Düzgün Gül Düzgün Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title