Haberler

Vali Düzgün: Dünyanın, Hepimize Yeteceğine İnanmamız Gerekir

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, zaman zaman bazı ekonomik çıkarlar nedeniyle ülkeler arasında çatışmalar görüldüğünü anlatırken, "Önemli olan, aynı gök kubbe altında yaşayan insanlar olarak, bu dünyanın hepimize yeteceğine inanmamız gerekir" dedi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, zaman zaman bazı ekonomik çıkarlar nedeniyle ülkeler arasında çatışmalar görüldüğünü anlatırken, "Önemli olan, aynı gök kubbe altında yaşayan insanlar olarak, bu dünyanın hepimize yeteceğine inanmamız gerekir" dedi.

Vali Orhan Düzgün, Uluslararası Gençlik Aktiviteleri Merkezi Derneği (IYACA) tarafından hazırlanan 'Demokrasi Köyü Gençlik Değişim Projesi' kapsamında İspanya, İtalya, Litvanya, Polonya, Romanya ve Türkiye'den gelen gençleri makamında kabul etti. Düzgün, 6 farklı ülkeden gelen gençleri konuk etmekten büyük memnuniyet duyduğunu, dünyanın geleceğinde söz sahibi olacak gençlerin bu programlar nedeniyle görüşmelerinin, buluşmalarının dünya barışı adına çok önemli olduğunu belirtti. 21-28 Kasım tarihleri arasında Kayseri'de gerçekleştirilecek program kapsamında gençlerin güzel dostluklar ve diyaloglar kuracağına inandığını ifade eden Vali Düzgün, birbirlerini tanıyan ve diyalog içerisinde olan insanların birbirlerine zarar vereceklerini düşünmediğini ve ileride söz sahibi olduklarında bu olumlu yargı, görüşlerle karar vereceklerine inandığını söyledi. Zaman zaman bazı ekonomik çıkarlar nedeniyle ülkeler ve milletler arasında bazı çatışmaların söz konusu olabildiğini vurgulayan Düzgün, şöyle konuştu:

"Önemli olan, aynı gök kubbe altında yaşayan insanlar olarak bu dünyanın hepimize yeteceğine inanmamız. Kayseri'deki programınız sırasında da vaktinizi güzel geçireceğinize inanıyorum. Bölgemizi hem de insanlarımızı tanımış olacaksınız ve gittiğiniz ülkelerde de inşallah buradan edindiğiniz güzel izlenimleri aktaracaksınız."

Ziyarette öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Düzgün, Kayseri'nin kültürel ve tarihi geçmişi ile turizm altyapısına ilişkin çeşitli bilgiler vererek, gençlerin ülkelerine döndüklerinde Kayseri'yi en iyi şekilde hatırlamaları ve tanıtmalarını arzu ettiğini ekledi. Düzgün, gençlere Kayseri'yi tanıtan çeşitli hediyeler verdi. Gençler de Vali Orhan Düzgün'e ülkelerinden getirdikleri hediyelik eşya ve tanıtıcı yayınları verdi.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vali Orhan Düzgün Orhan Düzgün İspanya Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title