Haberler

Vali Düzgün'den Emniyet ve Asayiş Olaylarına İlişkin Değerlendirme

Vali Orhan Düzgün, Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün etkili çalışmaları sonucu son 1 ayda 5.5 kilo esrar maddesi ile birlikte çok sayıda uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini, 175 bin paket gümrük kaçağı sigaraya da el konulduğunu açıkladı.

Vali Düzgün, emniyet ve asayiş olaylarına ilişkin son 1 aya yönelik değerlendirmesinde, "Kayseri'nin huzuru için gece gündüz çalışan" emniyet teşkilatına teşekkür ederek, başarılı çalışmalar sonucu bazı suçların başlamadan, bazılarının ise büyümeden anında engellendiğini belirtti.

Kentte, 15 Haziran 15 Temmuz tarihleri arasında 20 ayrı olayda 5.5 kilo esrar, 472 kök hint keneviri ve Bonzai olarak adlandırılan 12 gram sentetik uyuşturucu ile çok sayıda ecstasy ve captagon gibi uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini kaydeden Vali Düzgün, kaçakçılık suçlarına yönelik operasyonların da etkili bir şekilde yürütüldüğünü ifade ederek, "Bu dönemde yakalanan gümrük kaçağı sigara 175 bin paketin üzerine çıkmıştır. Ayrıca, kaçak akaryakıta karşı yapılan mücadele sonunda 10 bin litre kaçak akaryakıt yakalanarak şüpheliler hakkında işlem yapılmıştır" dedi.

Vali Düzgün, çocukların yaz tatilinde olmaları nedeniyle özellikle internet kafelere yönelik denetimlerin de sıklaştırıldığını dile getirerek, "İl merkezinde bulunan 115 internet salonunda yapılan 488 denetleme sonucu 1 işyerine Valilik yönergesi ile yaş sınırlandırılması getirilen oyunları oynattığı gerekçesiyle, 3 işyerine yanında veli veya vasisi bulunmadan 12 yaşından küçük çocuğa oyun oynattığı gerekçesiyle işlem yapıldığı" bilgisini verdi.

Asayiş olayları hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Düzgün, son 1 ayda 7 yankesicilik ve dolandırıcılık, 37 oto ve otodan hırsızlık, 26 ev ve işyerinden hırsızlık ve 11 gasp olaylarının yaşandığını belirterek, olaylara ilgili 91 şüphelinin yakalanarak adalete teslim edildiğini belirtti.

Vali Düzgün, trafik kazalarının önlenerek can ve mal kaybının en aza indirilmesi amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü anlatarak, trafik alanındaki çalışmaları şöyle özetledi:

"Şehir içi trafiğinde ekiplerimiz 24 bin 483 aracı kontrol etmiş, eksikliği görülen 8 bin sürücümüze ceza yazılmıştır. 237 aracın çeşitli suçlardan trafikten men edildiği son 1 ayda, 2 adet ölümlü, 264 adet yaralamalı ve 265 adet maddi hasarlı olmak üzere toplam 531 adet trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda, 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 410 vatandaşımız yaralanmıştır. Şehirlerarası karayollarımızda ise 22 bin 855 araç kontrol edilmiş ve 7 bin 45 sürücüye cezai işlem uygulanmıştır. Meydana gelen 133 trafik kazasında 5 vatandaşımız hayatını kaybederken, yaralanan 133 vatandaşımızda çeşitli hastanelerde tedavi edilmiştir."

Vatandaşlardan gelen şikayetlerin de anında değerlendirildiğini, daha sık modifiye araçlarda görülen ve gürültü kirliliğine neden olan egzoz gibi konuların üzerine kararlılıkla gidildiğini belirten Vali Düzgün, bu kapsamda Karayolları Trafik Kanunu'na uymayan 114 aracın trafikten men edildiğini kaydetti.

Vali Düzgün, değerlendirmesinin sonunda, polis- vatandaş işbirliğinin önemine dikkati çekerek, bu konuda önemli bir hassasiyet göstererek polise yardımcı olan Kayserililere teşekkür etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vali Orhan Düzgün Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title