Haberler

Vali Düzgün, Alman Heyetini Kabul Etti

Güncelleme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı'nın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Vali Düzgün, Berlin, Hamburg, Viyana ve Münih'ten gelen heyetin ilimizi ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Almanya ile köklü bir geçmişe sahip olan ilişkilerimizin gelen heyetle daha da artması arzusunda olduğunu ifade etti.

Türkiye'de ticaret denilince akla Kayseri'nin geldiğini hatırlatan Vali Düzgün, gelen heyetlerle kurulacak olan yeni işbirlikleri ile ticaret hacminin daha iyi seviyelere geleceğine inancını dile getirdi.

Vali Düzgün, Kayseri'nin 123 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kayseri'de başta mobilya, tekstil, çelik, elektrikli ev aletleri olmak üzere birçok alanda üretim gerçekleşmektedir. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde mevcut Türk şirketleri diğer ülkelerle yeni ortaklıklara başladılar ve dünyaya açılım noktasında bu ortaklıkların önemli bir fonksiyon ifa edeceğini düşünüyorum. Türkiye ile Almanya arasında ticari ilişkiler çok önemli seviyelerde, Almanya ile yıllık ticaret hacmimiz 38 milyar dolar civarında ve Almanya Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı konumunda. Almanya dış ticareti açısından da Türkiye ilk 7 ülke arasında yer alıyor. Bu ticari ilişkilerimiz sizlerle birlikte daha da artacaktır."

Türkiye'nin son yıllarda ticaretin yanında turizmde de ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini anlatan Vali Düzgün, atılımlarla birlikte Türkiye'nin en fazla turist kabul eden dünyanın 6'ncı ülkesi olduğunu ve gelen turistlerin önemli kısmını Alman turistlerin oluşturduğunu belirtti.

Vali Düzgün, Kayseri'de de Türkiye'deki turizmin gelişmesine paralel olarak önemli gelişmeler yaşandığını ifade ederek, kış turizmi ve Kapadokya ile olan yakınlığının Kayseri'nin en önemli turizm avantajları olduğunu söyledi.

Özellikle kayak turizmine ilgisi olan Alman vatandaşları için Erciyes'in çok önemli bir destinasyon olması gerektiğini belirten Vali Düzgün, Almanya'dan gelen heyetle turizm anlamında da ilişkilerin tesis edilmesi temennisinde bulundu.

Heyet Başkanı Ulrich Zeutschel ise, "Şehre girer girmez Kayseri'nin o tarihini, kültürünü hissettik" diyerek sıcak karşılamasından dolayı Vali Düzgün'e teşekkür etti.

Zeutschel, kendisinin ve heyette bulunan iş adamları ve şirket yöneticilerinin Kayseri'yi önemsediğini ve yeni işbirlikleri için heyecan duyduklarını ifade ederek, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin Kayseri ile yapılacak yeni ortaklıklar ile daha da güçleneceğine inandığını anlattı.

Vali Düzgün, kendisine Almanya'nın önemli lezzetlerinden biri olan bademli çikolata hediye eden Heyet Başkanı Zeutschel'e, Kültepe'den çıkarılan ve Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen tarihi eserin replikasını hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vali Orhan Düzgün Kayseri Türkiye Almanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title