Haberler

Vali Deniz, Posof İlçesinde

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Posof ilçesinde ziyaret ve toplantılar gerçekleştirdi.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Posof ilçesinde ziyaret ve toplantılar gerçekleştirdi.

Beraberinde ki heyet ile birlikte Posof'a giden Vali Deniz, ilçe Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Belediye Başkanı Cahit Ulgar, daire müdürleri ve muhtarlar tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından Meslek Yüksek Okulu toplantı salonuna geçen Vali Deniz, kurum müdürleri ile mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantıda bir araya geldi. Vali Deniz, muhtarların köyleriyle ilgili olarak kendisine ilettiği talepleri dinleyerek, notlar aldırdı.

Muhtarlarla yaptığı toplantıda birlik ve bütünlük mesajı veren Vali Deniz, "Terör örgütlerinin eylemlerini arttırdığı bu günlerde her ne kadar yüreğimiz yansa da özellikle bu günlerde birbirimize kenetlenmemiz, kardeşliğimizden asla ve asla ödün vermememiz lazım. Bizim; bir olmaktan, bütün olmaktan, kardeşçe yaşamaktan başka hiçbir gayemiz olmamalıdır. Posof ilçemiz, bizim sınır ilçemiz, aynı zamanda ülkemizin Kafkasya'ya açılan kapısıdır. Dolayısıyla Posof ilçemiz bizim için ayrı bir öneme sahiptir. İlçemizde çok şükür hiçbir sorunumuz yok. Vatandaşlarımız huzur içerisinde yaşam sürmekte. Bize düşen görev bu huzuru sonsuza dek yaşatmak ve huzurumuzu bozmaya çalışan, yanlış işlere bulaşmış kimselere asla ve asla prim vermemektir" dedi.

Muhtarlardan meraların korunması ve dışarıdan getirilecek çobanlar konusunda hassas davranmalarını isteyen Vali Deniz, hayvansal atıkların gelişi güzel çevreye atılmaması yönünde de muhtarları uyardı. Atıkların çevreye zarar verdiğini ve kirliliğe yol açtığını anlatan Vali Deniz, bu konuda özellikle muhtarların titiz davranmalarını istedi.

Erken yaşta yapılan evlilikler konusunda konuşan Vali Deniz, bu evliliklerin çocukların geleceğine olumsuz etkiler bıraktığını söyleyerek, muhtarların da bu konuya duyarlı yaklaşmaları gerektiğini bildirdi.

İlçede yapılacak olan kamu yatırımları ve hizmetlerden de bahseden Vali Deniz, "İlçemizde birinci kat asfaltı olan yollarımızı bu sene ikinci kat asfalt yapmaya çalışacağız. İki grup yolumuzda asfalt çalışmamız olacak. İlçe merkezimizde 10 yataklı bir entegre hastanenin ihalesini inşallah bu yıl içerisinde yapacağız. Ayrıca gençlerimize yönelik sentetik bir halı saha yapacağız. Bu konuda Spor TOTO ile görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu.

Tarım ve Hayvancılık desteklemelerine de değinen Vali Deniz, "TKDK ve Tarım Bakanlığı'nın hayvancılığı destekleme adına gerçekten çok ciddi hibe desteklemeleri var. Ayrıca KOSGEB'de kendi işini kuran vatandaşlara 50 bin lira hibe desteği sağlıyor. 100 bin lira da geri ödemeli kredi imkanı sunuyor. Zaman zaman bu desteklemelerden faydalanan esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Hepsi işlerinden gayet memnun. Mümkün olduğu ölçüde vatandaşlarımızın bu hibe desteklemelerinden faydalanmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İlçe de esnaf ziyaretinde de bulunan Vali Deniz, KOSGEB'in hibe desteklemesi ile kurulan fotoğrafçılık işletmesini ziyaret ederek, iş yeri sahibine hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Vali Deniz, girdiği çay ocaklarında ise vatandaşlarla birlikte çay içti. Bir süre vatandaşlarla sohbet eden Vali Deniz, daha sonra İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Posof ziyaretinin ardından 2550 rakımlı Ilgar Dağı Geçidinde ki Karayolları Bakım Evi'ne de giden Vali Deniz, çalışmalarla ilgili bakım evinin sorumlusundan bilgi aldı. Vali Deniz, yer yer 8 metreyi bulan kar kütlesi önünde hatıra fotoğrafı da çektirdi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cahit Ulgar Kafkasya Ardahan Posof Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title