Haberler

Vali Deniz, Göle İlçesinde

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Göle ilçesinde çeşitli ziyaret ve toplantılar gerçekleştirdi.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Göle ilçesinde çeşitli ziyaret ve toplantılar gerçekleştirdi.

Beraberinde ki heyet ile birlikte Göle ilçesine giden Vali Deniz'i, ilçe Kaymakamı Zafer Oktay ve Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu karşıladı. Ziyaretleri kapsamında Kazım Karabekir Paşa Endüstri Meslek Lisesi, Eyüp Sabri Çarmıklı Anadolu Lisesi ile Feride Karabacak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne giden Vali Deniz, okullarda ve atölyelerde incelemelerde bulundu.

Ziyaret ettiği okullarda 12'nci sınıf öğrencileriyle sohbet eden Vali Deniz, Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi öğrencilere moral verdi. Öğrencilerin sınavlarda başarılı olacaklarına inandığını söyleyen Vali Deniz, "Sizlerin önünde önemli bir sınav var ve bu sınav sizin geleceğinize de şekil verecek bir sınav. Ben sizlerin üniversite sınavlarında başarılı olacağınıza inanıyorum. Hepiniz pırıl pırıl gençlersiniz. Önünüzdeki sınavlarda başarılı olmanızı engelleyecek çok büyük sıkıntılar, engeller yok. Sizler geleceğinizi düşünerek, özveriyle ve emek vererek çalışırsanız, önünüzde hiçbir engel duramayacaktır. Bizler de sizlerin başarılı olabilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Başarılı olmanızın yanında sizin iyi birey, iyi insan olmanız, milli ve manevi değerlerle yetişen, topluma, millete ve devlete faydalı bireyler olmanız da çok önemlidir. Bu coğrafya milli ve manevi kültürlerin en yoğun yaşandığı ve yaşatıldığı bir coğrafyadır. Dolayısıyla siz yetiştiğiniz coğrafyanın size kattığı milli ve manevi değerleri, toplum ve ahlak bilincini yaşatacak nesillersiniz. Sizlere olan güvenimiz tamdır. Hep birlikte Ardahan'ımızı eğitim de, teknoloji de, spor da, kültür de ve sanatta daha ileriye taşımak için çalışacağız ve yürüdüğümüz yolda daima başarı için adım atacağız" diye konuştu.

Okul ziyaretleri sırasında Eyüp Sabri Çarmıklı Anadolu Lisesi pansiyonunda öğrencilerle birlikte yemek yiyen Vali Deniz, ziyaret ettiği okullarda görev yapan öğretmenlerle de toplantı yaptı.

Ziyaretlerini sürdüren Vali Deniz, Göle Şehit ve Gaziler Derneği'ni de ziyaret etti. Dernek başkanı ve yönetimiyle bir süre sohbet eden Vali Deniz, "Sizler bu vatanın bağımsızlığı ve geleceği için canınızı hiçe sayarak büyük kahramanlık gösterdiniz. Bu anlamda aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, milletimizin gönlünde asla unutulmayacak bir yere sahip olmuşturlar. Bizler her zaman için sizlerin yanındayız. Sizlerin sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmeniz için devlet olarak, millet olarak elimizden gelen ne varsa seve seve yapmaya hazırız" dedi.

Temaslarını sürdüren Vali Deniz, ilçe merkezinde bir çay ocağına da giderek, burada ki vatandaşlarla birlikte çay eşliğinde sohbet etti.

Vali Deniz daha sonra Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Konferans Salonunda merkez ve köylerin muhtarlarıyla toplantı yaptı. Muhtarların köyleriyle ilgili sorun ve taleplerini dinleyerek notlar aldıran Vali Deniz, sorunların çözümü için gerekli çalışmaların yapılması yönünde yetkili kurum amirlerine talimat verdi.

Muhtarlarla yaptığı toplantıda özellikle her köye bir orman için çalışma başlattıklarını söyleyen Vali Deniz, "Burada bir kampanya başlatıyoruz ve her köye bir orman alanı oluşturalım diyoruz. Bu konu çok önemli. Muhtarlarımızdan köylerinde orman alanı yapılabilecek bölgeleri belirleyerek bize müracaat etmelerini istiyorum" dedi.

Köy muhtarlarına yönelik konuşmasını sürdüren Vali Deniz, "Bizler bu coğrafya üzerinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz zaman kalkınmamızın ve gelişmemizin önünde hiçbir engel kalmayacaktır. İlimiz, birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı şehirlerden bir tanesidir. Bu birliği ve beraberliği devam ettirerek, huzur ve güven içerisinde yaşamak için hep birlikte gayret etmeliyiz" diye konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zafer Oktay Ardahan Eyüp Göle Yerel Haberler

title