Haberler

Vali'den Fetö'ye Sert Tepki

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e sert tepki göstererek, "Batının hizmetkarısın ha. Sen batıya hizmet etmeye devam et. Tarih hainlere efendilerinin ne yaptığını göstermiştir.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e sert tepki göstererek, "Batının hizmetkarısın ha. Sen batıya hizmet etmeye devam et. Tarih hainlere efendilerinin ne yaptığını göstermiştir. Tüm tarih boyunca hainleri efendileri imha etmiştir. Hainleri efendileri de sevmez. İhanet ettikleri toplum hiç sevmez. Adını bile anmaz. Hizmet ettikleri yabancı güçler de hainleri sevmez. Hainleri kim sever" dedi.

Çorum Valiliği İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında yapılan toplantıya kamu kurumlarının bölge ve daire müdürleri ile kaymakamlar ve belediye başkanları katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan Vali Kılıç'ın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sözleri damga vurdu.

Toplantıya katılanların herkesin yüzlerinde mahsunluk, beyninde hayret ve kalbinde nefret olduğunu dile getiren Vali Kılıç, "İstiklalimizi ve istikbalimizi yok etmek isteyen, bizi köleleştirmek isteyen, zenginliklerimizi sömürmek isteyen güçler nasıl ki 90 yıl önce dalga dalga son savaş cihazları ile üzerimize geldilerse, Akif'in dediği gibi tek dişi kalmış bir canavar haline getirdikleri medeniyetle üzerimize geldilerse, bizi yok etmek istedilerse, bizi köleleştirmek istedilerse, bizi onursuzlaştırmak istedilerse aynı şeyler günümüzde de tekerrür ediyor. Bizi köleleştirmek isteyen güçler daha sinsi, daha tehlikeli oyunlarla her gün önümüze çıkıyorlar ve onu da oyunlarını kurmadan önce ilan ediyorlar. Geçen sene aşağılık köpekleri eliyle duyurdular halkımıza. Dediler ki teslim ol, baş eğ, boyun eğ, eğer sen baş eğmezsen ben iç kargaşa çıkarırım. Sen baş eğmezsen iç savaş çıkarırım. Sen baş eğmezsen darbe yaparım diye bizim Türk televizyonlarında aşağılık elemanlarıyla halkıma mesaj verdiler. Ama benim insanım 90 sene önce 'Ben ezelden beridir hür yaşarım, hür yaşarım, Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım, Kükremiş sel gibiyim bendimi çığnar aşarım, Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım' bunu demişti. Biz bu dizeleri 90 senedir her sabah televizyonlarda dinliyoruz, her akşam idrak ediyoruz. Onlar zannediyorlar ki bu yeniler dedelerinin ruhundan uzaklaştılar. Onlar zannettiler ki bunlar birbirlerine düştüler. Onlar zannettiler ki bunlar bölündüler, parçalandılar, biz bunu başarırız" ifadelerini kullandı.

Fethullah Gülen'i sert sözlerle eleştiren Vali Kılıç, "Batının hizmetkarısın ha. Sen batıya hizmet etmeye devam et. Tarih hainlere efendilerinin ne yaptığını göstermiştir. Tüm tarih boyunca hainleri efendileri imha etmiştir. Hainleri efendileri de sevmez. İhanet ettikleri toplum hiç sevmez. Adını bile anmaz. Hizmet ettikleri yabancı güçler de hainleri sevmez. Hainleri kim sever? İnce ince planladıkları oyunları millet bozdu. Benim devletim bozdu. Sanıyorlardı ki birbirlerine düştüler. 79 milyon hep beraber gösterdi ki el eleyiz, gönül gönüleyiz, omuz omuzayız. Sanıyorlardı ki Çanakkale ruhunu bunlar kaybettiler. Gördüler ki Çanakkale ruhu yaşıyor. Nene hatunlar yaşıyor. Seyit onbaşılar yaşıyor. İsimsiz askerler yaşıyor. Meydanlarda gördükleri onları şoke etti. Pijama ile tank kovalayan yiğitler. Helikoptere 'gel aşağı' diyenler. Çatılardan F-16 düşürmeye çalışanlar, terliklerle, yumruklarla mücadele eden milyonlar gördüler. Gördüler ki biz biriz, bütünüz, Çanakkale ruhunu taşıyoruz. Gördüler ki bizi esir edemeyecekler. İçimizdeki hainler eliyle de esir edemeyecekler" ifadelerini kullandı.

"Bu ülke hiçbir zaman köleleştirilemeyecek ve esir edilemeyecektir"

FETÖ'nün içeriden bir hain grup devşirdiğini dile getiren Vali Kılıç, 15 Temmuz gecesi insanların abdestini alıp, ölmeye, şehit olmaya tankların üzerine yürürken 3-5 tane zavallının darbenin başarılı olması için birbirlerine mail attığını açıkladı. Türk insanının yüreğindeki vatan sevgisinin onların ihanetinden çok daha yüksek olduğunu vurgulayan Kılıç, "Bu ülke hiçbir zaman köleleştirilemeyecektir. Bu ülke hiçbir zaman esir edilemeyecektir. Burası ne Cezayir'dir, ne Irak'tır ne Suriye'dir. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir" şeklinde konuştu.

Hainlere gerekenin yapılacağını dile getiren Vali Kılıç, konuşmasında şunları kaydetti: "İstikbalimize sahip çıkacağız. İstiklalimize sahip çıkacağız. İçimizdeki hainlerin de gereğini yapacağız. Duraksamadan ve merhamet etmeden. Kim o ihanet hareketine odun taşıdıysa, kim ihanet hareketine kalbun buğz etmediyse kim bu ihanet hareketine yardım ettiyse bedelini ödeyecektir. Hangi bedeli ödersek ödeyelim, sonu ne olursa olsun bu ihanet hareketine yardım edenlere bedelini ödeteceğiz. Hainler de izlesin. Düşmanlar da izlesin. Dostların göğsü kabarsın. Mazlum milletlerin boynu eğilmesin. Mahsun olmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet hayidar olacaktır. Devletimiz bir yıldız gibi dünya semalarına doğmak üzeredir. Omuzlarımızda doğacaktır. Atalarımızın kanlarıyla vatan ettiği coğrafyayı alın terimizle mamur edeceğiz" dedi.

"Atalarımız yattıkları yerden bize imrenecekler"

"Dedelerimizin bize bıraktığı emanete gecemizi, gündüzümüze katacağız mesai kavramını bir kenara atacağız" diyen Vali Kılıç, "Müreffeh bir Türkiye yapacağız. Muasır medeniyetler üzerine çıkaracağız. Atalarımız yattıkları yerden bize imrenecekler. Bu karardayız. Devletimizi baş edeceğiz. ya devlet başa diyeceğiz. Devlet başa olacak. Kuzgun leşe olmayacak. Artık o devirler geçti. Devletimizi baş edeceğiz. Bayrağımızı yükselteceğiz. Devletimizi yükselteceğiz. Dünyanın yıldızı yapacağız al bayrağı. Al bayrağın yıldızı dünyanın yıldızı olacak. Sınırda nöbet bekleyen askerin gayreti onun ideali benim mühendisimde olacak. Benim teknikerim de, operatörüm de olacak. Gece-gündüz mesai kavramı bilmeyen bir çalışmayla bize emanet edilen vatan toprağını, Çorum coğrafyasını omuzlarımızda yükselteceğiz. Geciktirmeyeceğiz. Ertelemeyeceğiz. 15 Temmuz gecesi sokağa dökülen kardeşlerimizin ruhunu aynı ruhu kamu düzeninde yansıtacağız. Mahalli idareler, genel ve özel idareye bağlı teşkilatlar bir yumak ve yumruk olacağız. Kaldıracağız coğrafyamızı. Herkes evinin önünü süpürürse şehir tertemiz olur. Bize emanet edilen vatan toprağını en ideal şekilde santim santim milim milim işleyeceğiz. Tüm kaynaklarımızı en güzel şekilde vatanımızın, devletimizin hizmetine sunacağız. Bunda karalıyız. Bugün bunun için buradayız. Bu toplantı bunun için. Çorum'da çok güzel projeler uygulanmaktadır. Önemli mesafeler alınmıştır. Neticeye gidiyoruz. Bir taraftan vatan savunması yaparken bir taraftan da vatanı yükseltmek için çalışma yapacağız. Gece meydanlarda nöbetteyiz. Başkomutanımız cumhurbaşkanımız yeni bir emir verene kadar. Her gece sabaha kadar nöbet tutacağız. Gündüz imar edeceğiz, ihya edeceğiz. Uyumayacağız, yorulmayacağız. Üzüntüye, yeise kapılmayacağız. Yarınlar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin'dir" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Necmeddin Kılıç Çanakkale Çorum Politika Güncel Haberler

title