Haberler

Vali'den CHP'li Vekile Sert Cevap

Bolu Valisi Aydın Baruş, geçtiğimiz günlerde 100 Bin TL’lik dava açtığı CHP Bolu Milletvekili Tanju’nun kendisine yönelik açıklamalarına cevap vererek, "Bu davanın açılmasına akla hayale gelmeyecek manalar yüklemeye çalışmak, davanın haklılığını gölgelemeye yönelik beyhude bir çabadır” dedi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, geçtiğimiz günlerde 100 Bin TL'lik dava açtığı CHP Bolu Milletvekili Tanju'nun kendisine yönelik açıklamalarına cevap vererek, "Bu davanın açılmasına akla hayale gelmeyecek manalar yüklemeye çalışmak, davanın haklılığını gölgelemeye yönelik beyhude bir çabadır" dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın, geçtiğimiz 30 Ağustos törenlerinde sarf ettiği sözlere Bolu Valisi Aydın Baruş, 100 Bin TL'lik tazminat davası açarak cevap verdi. Valinin dava kararını gören Tanju Özcan, partisinde basın toplantısı düzenleyerek, "Vali tarafsızlığını yitirmiştir. Bolu'ya artık yakışmamaktadır" diyerek yüklendi. Bunun üzerine açıklama yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, "Bolu Milletvekili Sayın Tanju Özcan, 13 Ekim 2015 tarihinde düzenlediği basın toplantısında; tarafımdan Bolu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde manevi tazminat talebiyle açılan dava ve Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusuna atıfta bulunarak; 'Mensubu olduğu siyasi partinin 19 Mayıs ve 30 Ağustos 2015 tarihlerinde düzenlemiş olduğu fener alayı ile yürüyüşleri Vali olarak engellediğim, PKK terör örgütünün telin edilmesini engellemeye çalıştığım, 30 Ağustos'taki etkinliği iptal etmeleri için 2-3 gün boyunca sivil memurlar aracılığıyla telkinlerde bulunduğum, terör örgütünü telin ettikleri için bir yerlerden aldığım talimatla böyle bir davayı açtığım' yönünde ifadelerde bulunmuştur. Söz konusu ifadeler tamamen gerçek dışı, hiçbir isnadı olmayan, kamuoyunu aleyhime yönlendirmeye ve Valilik Makamını yıpratmaya yönelik iftira niteliğindeki beyanlardır" dedi.

Yürüyüş ve gösterilerin özgürce ve güvenli yapılması için gerekli talimatların verildiğini söyleyen Vali Baruş, "Bolu'da yaşayan her vatandaşımız gibi, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları önceden izin almadan, yasal çerçeve içerisinde, Valilik tarafından önceden belirlenen güzergahlarda toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Valilik görevine başladığım günden bugüne kadar, İlimizde yapılan gösteri ve yürüyüşlerin özgürce ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi için her türlü tedbirin alınması yönünde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na tarafımdan gerekli talimatlar verilmiştir.İlin Valisi olarak; değişik zamanlarda ve Milli Bayramlarda vatandaşlarımız, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından, yasal düzenlemeler çerçevesinde düzenlenen gösteri ve yürüyüşlerin engellenmesi, hele ki terör örgütünün telin edilmesine yönelik gösterilere engel olunması yönünde güvenlik görevlilerine ve diğer kurumlara talimat verilmesi söz konusu bile olamaz" ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan'ın kendisine karşı kullandığı kelimelerin de suç unsuru olup olmadığını yargı makamlarının ve kamuoyunun takdirine bıraktığını söyleyen Vali Baruş, açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Tarafımdan açılan dava, Sayın Tanju Özcan'ın 30 Ağustos 2015 tarihinde düzenlenen yürüyüş sonrasında yaptığı konuşmada sarf ettiği ve şahsımı hedef alan 'Bir siyasi partinin mensubu ve emperyalist güçlerin işbirlikçisi olduğum, düzenlenen mitingi engellemeye çalıştığım, eli kanlı terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık ettiğim' şeklindeki haksız, mesnetsiz ve Valilik Makamını küçük düşürücü iftira, hakaret ve ithamları nedeniyle kendisinin şahsına karşı açılan bir davadır. Bu davanın açılmasına akla hayale gelmeyecek manalar yüklemeye çalışmak, davanın haklılığını gölgelemeye yönelik beyhude bir çabadır. Şahsıma karşı kullanılan ve eleştiri sınırlarını aşan bu ifadelerin suç oluşturup oluşturmadığını ve iftira niteliği taşıyıp taşımadığını yargı makamlarının ve kamuoyunun takdirine sunuyorum." - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tanju Özcan 19 Mayıs Aydın Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title