Haberler

Vali Demirtaş'tan Yeni Kütüphane Müjdesi

1-4 Nisan tarihleri arasında 50.’si düzenlenen Kütüphaneler Haftası Adıyaman’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

1-4 Nisan tarihleri arasında 50.'si düzenlenen Kütüphaneler Haftası Adıyaman'da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen programa katılan Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman'a yeni ve modern bir kütüphane müjdesi verdi. Kütüphaneler Haftası etkinliği halkoyunları ekibinin gösterileri ile başladı. Zübeyde Hanım Anaokulu'nun minik öğrencileri tarafından kitapların ve kütüphanelerin önemi ile ilgili dövizler açıldı. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Hacıvat ile Karagöz karakteri yaptığı gösterilerle programa renk kattı.

Yapılan gösterilerin ardından Vali Mahmut Demirtaş ve katılımcılar tarafından kütüphaneye yeni alınan kitapların sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası yeni alınan kitaplar davetliler tarafından incelendi.

Kütüphanelerin bir toplum için önemine değinen Vali Mahmut Demirtaş, 50. Kütüphaneler Haftası'nı kutlayarak, "Kütüphaneleri zaman zaman ziyaret etmek gerekir. Gençlerimiz kütüphaneleri çok iyi kullanıyorlar. İlimizin en önemli sorunlarından birisi kütüphanedir. İl Halk Kütüphanemiz çok eski ve bu yönde bir çalışma başlattık. Avrupa Birliği Projesi kapsamında eski kütüphanemizi yıkacağız ve yerine yeni modern bir kütüphane kuracağız. Adıyaman'da gençlerimize, çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verecek bir kütüphane kazandırmayı düşünüyoruz. Bir ülkenin kalkınması ve büyümesi için kütüphaneler çok önemli etmendir. O nedenle bu bilgi birikimini çok iyi kullanmak lazım. Bu vesileyle tekrar kütüphaneler haftasını kutluyor, düzenlenen etkinliğe katılanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Bu yıl 50'incisi kutlanan Kütüphaneler Haftası münasebetiyle İl Halk Kütüphanesi önünde düzenlenen etkinliğe; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, TPAO Bölge Müdürü Savaş Bütün, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, öğrenciler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Zübeyde Hanım Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title