Haberler

Adıyaman Valisi Demirtaş, Köy Okulu İnşaatlarını İnceledi

Güncelleme:

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kahta'ya bağlı Bağbaşı, Erikli, Göçeri ve Menzil köylerinin inşaatı devam eden okul binalarını inceledi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Kahta'ya bağlı bazı köylerde inşaatı devam eden okul binalarını inceledi.

Vali Demirtaş, beraberindeki heyetle ilçeye bağlı Bağbaşı, Erikli, Göçeri, Menzil köyleri ile Akıncılar Beldesi'nde beldesine giderek yapımı devam eden okul binaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Vali Demirtaş, geleceğin teminatı olan çocukların daha modern mekanlarda eğitim ve öğretime devam etmelerini sağlamak için il genelinde yaklaşık 750 yeni derslik yaptıklarını söyledi.

Yapılan yatımlarla amaçlarının ilde, ilçelerde ve köylerde eğitimde başarıyı sağlamak olduğunu ifade eden Demirtaş, "Şu anda Kahta merkez ve köylerinde 226 derslik yapıyoruz. Bunların bir kısmı tamamlandı, bir kısmı da devam ediyor. Yapılan okullar modern bir yapıyla inşa edilip, öğrencilerimizin güvenlikleri ön planda tutulmaktadır" dedi.

Yapılan dersliklerle öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda ders görmelerini sağlamayı istediklerini vurgulayan Demirtaş, inşaat halindeki dersliklerin bitirilmesiyle geçmiş yıllarda yaşanan derslik sorununu tamamen çözmüş olacaklarını belirtti.

Köylere yönelik yapılan hizmetlere değinen Vali Mahmut Demirtaş, şöyle konuştu:

"Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği, İl Özel İdaresi ve KÖYDES projeleri kapsamında birçok köyümüzün yol, su, kanalizasyon ve alt yapı gibi ihtiyaçları  bitirilmiştir. Bu çalışmaları bitirdiğimiz köylerin çoğu şehir görünümüne kavuşmuştur. Bundan sonra ise bu yolların kalitesinin artırılması amacına yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Köylerimize yönelik eksik çalışmalarımızı da gözden geçirip, sorun ve sıkıntıları imkanlarımız dahilinde çözmeyi hedefliyoruz" - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Demirtaş Adıyaman Bağbaşı Kahta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title