Haberler

Vali Demir, Okul İnşaatlarında İncelemelerde Bulundu

Güncelleme:

İnceleme gezisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Demir, Türkiye'de birçok İlde, daha ihale işlemlerinin tamamlanmadığını ancak Denizli'de inşaatların başladığını söyledi.

Beraberinde Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve diğer yetkililer ile Kayalık Caddesinde bulunan Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu inşaatına giden Vali Demir, burada yetkililerden inşaatın son durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra sırası ile Pelitlibağ, Cumhuriyet, İncilipınar, Kınıklı Emsan, Servegazi, Yenişehir, Nevzat Karaalp, 1200 Evler, Çakmak, bereketli, Bereketli, Kaynarca, Değirmenönü ve 19 Mayıs İlköğretim ve ortaokulu inşaatlarını gezen Vali Demir ve beraberindeki heyet, inşaatların son durumları hakkında mütahit firma temsilcileri ve bazı okul müdürlerinden bilgi aldı.

SNR 5749_400x267Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Demir, bu yıl Denizli'de eğitimdeki başarının etkenlerinden biri olan fiziki şartların iyileştirilmesi adına onarımlar ve bütün inşaatlar ile birlikte 82 Milyon Liralık ihale yapıldığını söyleyerek, "Son 6-7 senedir çok yoğun bir inşaat dönemi olduğunu biliyorsunuz. Son yıllarda Türkiye genelinde ve Denizli'de 5-6 yıl zarfında yapılan yatırıma karşılık gelen ihale bir senede yapılmış oldu. İkinci önemli iş ise burada yapılan ihaleler daha çok görüldüğü gibi kentin birinci öncelikli yerleri olan eski yerleşim yerleri ve ikili eğitim yaptığımız bölgeler. Bu yaptığımız okullarla birlikte Denizli'de ikili eğitim yapan 55 okulumuzdan 17 okulumuz artık normal eğitime geçmiş oldu. Yani Denizli'de ikili eğitim yapan tüm Denizli genelinde 38 okulumuz kaldı. Dolayısıyla eski yerleşim yerlerinde yapı stokunun sıkıntılı olduğu bölgelerdeki bütün okullarımızı rahatlatmış oluyoruz" dedi.

Yeni yapılan okullarda Denizli Belediyesinin park yada sosyal tesis yaptığına dikkat çeken Vali Demir, "Özellikle bu eski yerleşim yerlerinde yapmış olduğumuz okullarla gördüğünüz gibi belediyemiz ya yanına park yapıyor ya da bir başka sosyal donatı yapıyor. Pelitlibağ Mahallesinde çok güzel bir park yapılıyor. Emsan İlköğretim Okulunun hemen yanında bir park var" diye konuştu.

Yeni okulun yapılması ile birlikte eski okul binasının yıkılarak bölgenin rahatlatıldığını kaydeden Vali Demir, "Buradaki amacımız sadece okul yapma değil. Okul yapımı ile birlikte mahallenin rahatlaması ve daha güzel hale getirilmesi. Buralarda ayrıca, Denizlide tek olan okullar da yapıyoruz. Bunlardan birincisi Bilim Sanat Merkezi. Biliyorsunuz özellikle 4. Sınıftan itibaren seçilerek alınan gençlerimiz, çocuklarımız okuduğu ve okul sonrası onların eğitimlerinin takviye edildiği bir yer. Bilim Sanat Merkezi, şu anda çok yetersiz vasıflarda sahip bir binada hizmet görüyordu. 12 Temmuz'da onunda ihalesi yapılacak ve buda yıl sonuna kadar tamamlanmış olacak. Ayrıca, Rehberlik Eğitim Merkezi binasının da projesi tamamlandı ve ay sonuna doğru ihalesini yaparak yılsonuna doğru tamamlıyı planlıyoruz. Türkiye'de ilk defa yapılacak olan özel eğitime muhtaç olan çocuklarımız için planlanan anaokulu için şuanda ihale işlemlerine başladık, Denizli'nin yıllardır eğitimde çözmeyi hedeflediği okulları, tek olan okulları ve merkezleri tamamlamış olduk. Tek eksiğimiz otistik çocuklar için yapacağımız okulumuz. Bunu da imkanları sağladığımız şartlarda bu sene yada önümüzdeki yıl programına almayı planlıyoruz" dedi.

Türkiye'de birçok İlde, daha ihale işlemlerinin tamamlanmadığını ancak Denizli'de inşaatların başladığını vurgulayan Vali Demir, "Bizim inşaatlarımızı görüyorsunuz, neredeyse bazılarında yüzde 50 seviyelerine geldi ve biz Türkiye'de kamu idaresinin yapamadığı bir işi daha Denizli'de birlikte arkadaşlarımızla başarmış olduk. Bu okullarımıza en uzun verdiğimiz süre 24 derslik için 6 ay, 32-36 derslik için ise 8 ay süre veriyoruz. Bu bir kamu idaresinde bir devrimdir. Bilirsiniz kamu inşaatları en uzun süren inşaatlardır. Burada yaptığımız derslik sayısına baktığımızda 494 yani 500 derslik gibi bir derslik yapmış olduk. Peki bu nasıl başarıldı? Burada aslında niyetler doğru olursa, hedefler doğru olursa işlerde hızla ilerliyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın yayınladığı genelge ile Milli Eğitim yatırımları için Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale yapılabilir denildi. Bizde Denizli olarak bu hükümden faydalanarak Milli Eğitim Bakanının da onayıyla Milli Eğitim Bakanlığının yatırım planında olan işleri birlik aracılığıyla ihale ettik" dedi.

Yeni yapılan okullarda öne çıkan bazı sosyal aktivite alanlarının da yer alacağını ifade eden Vali Abdülkadir Demir, "Okullarımızda 370 kişilik sinema salonu vasfında toplantı salonu, 'z' kütüphane dediğimiz çok özel kütüphaneleri var. Yani bir okulda olması gereken ama yıllardır bizim maalesef genel projelerde uygulayamadığımız bütün sosyal donatıların da içinde olduğu proje de burada yer alıyor. İddia ediyoruz, buradaki okulları gördüğümüzde Milli Eğitim Bakanlığı bizim projelerimize dönüş yapacak ve bu Türkiye'ye emsal olacak. Bu iş, Denizli'de her güzel iş de olduğu gibi burada da bütün kurumlar el ele vererek başarıldı.

Okulların yapımında emeği geçen Milli Eğitim Bakanlığı, Denizli Belediyesi, İl Özel İdaresi ve emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Demir, "İnanıyorum ki 2013-2014 eğitim öğretim yılında Denizli'de çok daha büyük işler yapılacak. Sadece bina yapımları için bizim harcadığımız para 70 Milyon Lira olacak. Buna onarımları ve diğer işlemleri dahil ettiğimizde toplamda 82 Milyon Lira gibi bir rakama ulaşacağız. Bunların yarıdan fazlasının ödeneği elimizde var.

Denizlili hayırseverlere eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Vali Demir, "Denizli'nin büyükşehir olması ile birlikte İl Özel İdaresinin kullanmadığı paraları, Milli Eğitim Bakanlığımızla da görüşerek hemen Denizli'ye aktaracağız. Dolayısıyla Denizli müteşebbis ve pratik çözümlerini burada da bulmuş oldu. Denizli biliyorsunuz hayırseverlerin çok olduğu bir kent. Hayırseverlerimizde '2013 yılında devlet bu kadar yaptı bizde bundan geri kalmayız' dedi. Biliyorsunuz son zamanda 10 civarında şuanda protokol imzaladık. Onların bize para takviyesinden çok özellikle bu işe sahip çıkma anlamında desteği devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Denizli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title