Haberler

Vali Demir: Denizli'de Ne Yaptıysak Bürokrasiye Çelme Atarak Yapabildik

Valiler Kararnamesi'yle mrkeze atanan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, kendisi için düzenlenen veda yemeğinde Denizli'nin kutsallığına inandığını, üç yılda kentte yapılan çalışmaların bürokrasiye çelme atarak yapılabildiğini söyledi.

Valiler Kararnamesi'yle mrkeze atanan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, kendisi için düzenlenen veda yemeğinde Denizli'nin kutsallığına inandığını, üç yılda kentte yapılan çalışmaların bürokrasiye çelme atarak yapılabildiğini söyledi.

Vali Abdülkadir Demir onuruna Denizli Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Odası, veda yemeği verdi. Karahayıt Colossae Otel'de düzenlenen veda yemeğine Vali Demir, eşi Nurtaç Demir ve üç oğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile protokol üyeleri, Sanayi ve Ticaret Odaları'nın yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

BAŞKANLARDAN ÖVGÜ

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Abdülkadir Demir'in Denizli'de görev yaptığı üç yıl içinde önemli projeleri hayata geçirdiğini, özellikle Organize Sanayi Bölgeleri'nin kurulması için yoğun çaba harcadığını belirtip, "Birçok vali ile çalıştık. Abdülkadir Bey de unutmayacağımız, kendimizden biri saydığımız valilerimizden biri. Sizi çok seviyoruz ve Denizli için yaptığınız çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Vali Abdülkadir Demir'in Denizli sanayisi ve işadamlarının sorunlarıyla yakından ilgilendiğini, sorunları çözmek için sürekli çalıştığını, Gezi olayları sırasında sergilediği tutumla çok başarılı bir bürokrat profili ortaya koyduğunu belirterek, "Sizi unutmayacağız. Bu bir veda yemeği değil. Sizi bir Denizlili olarak görüyoruz" diye konuştu.

"DENİZLİ'NİN KUTSALLIĞINA İNANIYORUM"

Hafta sonunda Denizli'den ayrılacak olan Vali Abdülkadir Demir ise, "Bürokrat olarak övgü dolu sözlere pek alışık değiliz. Bu sözler bizi epey eritti. Sağlanan başarı benim başarım değil, bu aslında bu kentin kalbi geniş, gönlü geniş insanlarının başarısıdır. Bu kente gelen her insan mutlaka bu potada erir ve her şeyi güzel görmeye başlar. Sonuçta belki bizim de yaşadığımız o. Denizli için hiçbir zaman kimseye söz söyletmedim. Ben bu şehrin kutsallığına inanıyorum. İddia ediyorum, eğer 81 ilin bırakın yarısını, üçte biri Denizli olsa bu ülke çok işi başarır ve şimdi yaşadığı birçok çelişkileri yaşamaz. Çünkü Denizli'de yapılan her iş, her katma değer doğrudan ülkenin büyüklüğüne yapılan yatırımdır" dedi.

"GENEL MÜDÜRLE YUMRUK YUMRUĞA GİRİYORDUK"

Denizli'de görev yaparken hiçbir kararı tek başına almadığını, ilgili kuruluşlarla fikir alışverişi yaparak karar verdiklerini vurgulayan Demir, bürokrasiden de yakındı. Yaptıkları çalışmaların çoğunu bürokrasiye çelme atarak yapabildiklerini belirten Demir, şunları söyledi:

"Resmi kağıtları imzalayan biri çıkar. Ama iş bu değil. Bu ülkenin yatırıma, üretime ihtiyacı var. Eğer bir ülke bulunduğu yerden çok daha ileriye gitmek zorundaysa ki zorunda bu ülkeye sadece kendine değil bütün bölgenin bu ülkeye ihtiyacı var. Şehirle ilgili kararları alırken hep birlikte müzakere ettik. Türkiye çok önemli noktalara geldi ancak bürokrasi ile ilgili bazı sıkıntıları aşamıyorsunuz. Bu şehirde üç yılda ne yaptıysak bürokrasiye çelme atarak yapabildik. Daha 15 gün önce bir organize sanayi bölgesinin yapımı ile ilgili Ankara'da bir genel müdürün neredeyse odasında yumruk yumruğa giriyorduk. Maalesef Ankara'ya çok gidip, geldiğimiz, kızdığımız, öfkelendiğimiz, niye bu gecikiyor dediğimiz çok iş oldu. Bunu mutlaka çözmek zorunda bu ülke. Bunu çözemediğimiz zaman çok daha ileri gidemeyiz. Üç yıllık görev sürem sorunda geriye dönüp baktığımda keşke üç kat daha fazla çalışsaymışım diyorum."

KAZADAN SONRA İLK KEZ

Konuşmaların ardından Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Demir'e Denizli Cam'da üretilen el işi cam ibrik hediye etti. Hafta sonunda Türkçevizyon Festivali'nin galası öncesi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte üzerlerine sahne spotu düştüğü için yaralanan Vali Abdülkadir Demir'in eşi Nurtaç Demir de kazadan sonra ilk kez bir davete katıldı. Gecede zaman zaman duygulanan ve gözleri dolan Nurtaç Demir'in sağ gözündeki morlukların hala geçmediği dikkat çekti. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karahayıt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title