Haberler

Vali Demir'den Sanayicilere Müjde

Demiryolu ile yük taşımacılığının yapılacağı Kaklık Lojistik Merkezinin fiyatları Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in girişimiyle yeniden revize edildi.

Denizli'de iş adamlarının önemli sorunlarından biri olan demiryolu ile yük taşımacılığı sistemi, Kaklık'ta kurulan Lojistik Merkezi ile çözüme kavuştu. Yıllardır beklenen proje geçtiğimiz ay tamamlanarak Denizlili iş adamlarının hizmetine sunuldu. İhraç edilecek yüklerin tüm işlemlerinin tek merkezden yapılarak limana gönderileceği Kaklık Lojistik Merkezi'nin fiyatlarının karayolu ulaşımından fazla olması ise iş adamlarına cazip gelmemişti.

Fiyatların yeniden düzenlenmesi için girişimlerde bulunan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, düzenlediği toplantıyla revize edilen fiyatları açıkladı. Valilikte düzenlenen toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in yanı sıra Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Denizli Maden ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Çelikkol ve Denizli Maden ve Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Samet Gündüz katıldı.

Kaklık Lojistik Merkez ile ilgili belirlenen fiyatların revize edilmesi anlamında Genel Müdürlükle yaptıkları görüşme sonucunda olumlu bir sonuç aldıklarını belirten Vali Demir, "Denizlili mermercimiz, tekstilcimiz, sanayicimiz yüklerini limana ulaştırma noktasında kara yolu değil, raylı sistemle taşımaya geçerek nakliye giderini azaltmak dolayısıyla rekabet gücünü artırmak istiyordu. Artık Kaklık Lojistik, faaliyette. Bizde iş dünyamız TCDD yetkililerimizle ortaya çıkabilecek sıkıntı ve sorunları tespit edip çözmek, talepleri almak için bir toplantı yaptık. Öne çıkan gündem maddesi fiyatlar oldu. Demir Yolları'nın Alsancak için ton başına fiyatı 19 lira, Biçerova'ya ise 21,5 lira olan fiyat karayolu taşımacılığına göre çokta cazip bulunmadı. Bununla ilgili tüm ilgili kurumlar ve TCDD Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucu olumlu ve sevindirici bir revizyon haberi aldık. Yeni taşıma fiyatları Alsancak için ton başına 16,5 lira, Biçerova için ise 19 lira olarak belirlendi. Bu rakamlarda sanayicimiz tarafından sevinçle karşılandı. Ayrıca bir diğer müjde artık İzmir limanlarında yapılan gümrükleme işlemi Kaklık Lojistikte yapılacak ve gidecek ihracat ürünü limandan beklemeden direkt adresine ulaşacak. Bu da ciddi bir zaman tasarrufu getirecek. İşler hızlanacak. Bu müjde sanayicimize ciddi bir avantaj sağlayacak. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Denizli Maden ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Çelikkol ise, "Fiyatlarda revizyon olması bizleri çok mutlu etti. Çünkü ilk olarak sunulan rakamlar kara yolu taşımacılığına göre çokta cazip değildi. Karayolu ile Alsancak limanına maliyetimiz 24 lira. Biçerova ise 26 lira. Şimdi belirlenen rakamlarla artık karayolu taşımacılığına göre ciddi bir tasarruf sağlayacağız. Vali beye konuyla ilgili gösterdiği çabadan dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Denizli Kaklık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title