Haberler

Vali Coş'a Hakaretten 2 Gence Para ve Hapis Cezası

Güncelleme:

Mahkeme, Adana'da geçen yıl 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninde eski Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a hakaret eden iki gence para ve hapis cezası verdi.

Adana'da geçen yıl 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninde eski Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a hakaret ettikleri ve tehditte bulundukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 23 yaşındaki M.Onur K. 6 bin 80 lira para ile 7 ay 15 hapis, 21 yaşındaki Sezer Z. ise 6 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı. Cezalar ertelendi.

Geçen yıl Atatürk Parkı'ndaki törende AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sloganlar atan grup, o dönem Adana Valisi olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'u yuhalayıp, "Ak Partili Vali istemiyoruz" diye bağırdı. Bu sırada kalabalıktan, "Allah belanı versin" sesi duyuldu. Vali Coş da, bağıran gruptan bir kişiyi işaret edip, "Allah belanı versin diyen o gavatı al" diye talimat verince, polisler hamle yaptı ve arbede çıktı. Gerginliğin ardından hükümet ve Vali Hüseyin Avni Coş aleyhine slogan attıkları ileri sürülen 9 kişiye, Kabahatler Kanunu'na göre 186'şar lira ceza yazıldı.

GÖRÜNTÜLER İNCELENDİ

Vali Hüseyin Avni Coş'un şikayeti üzerine olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polisin çektiği görüntülerin çözümü yapıldı ve Vali Coş'a hareket ettiği öne sürülen M. Onur K. hakkında 'hakaret ve tehdit' suçlamasıyla 4, Sezer Z. hakkında da 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle 26'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

"KABA DAVRANIŞLAR YÜZÜNDEN ÖFKELENDİM"

Karar duruşmasına çıkan tutuksuz sanık M.Onur K., son sözünde, "Kullandığım sözleri söylediğim sırada Vali ortada yoktur. Valiyi kastetmediğimi söylemiştim. 'Faşist köpekler' ifadesi bilirkişi raporunda benim tarafımdan söylenmediği, orada bulunan kalabalıktan başkaları tarafından söylendiği belirtilmiştir. Olay yerinde görevlilerin itmesi, kaba davranışları sebebiyle öfkelendim. Bize yönelik eylemler sebebiyle yaptıklarının suç olduğunu anlatmak için tehdit kastı olmaksızın kelimeler kullandım. Üzerime atılı suçun unsurları oluşmamıştır. Beraatime karar verilmesini istiyorum" dedi. Tutuksuz sanık Sezer Z. ise "Vali meydanı terk ettikten sonra bana atfedilen sözleri kullandım suçsuzum" diye konuştu.

PARA VE HAPİS CEZASI

Mahkeme hakimi, Sezer Z.'ye 'hakaret' suçundan 6 bin 80 lira adli para cezası, M.Onur K.'ya 'hakaret' suçundan 6 bin 80 lira adli para ve 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Ayrıca her 2 sanık için 'hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına' karar verildi.

GAVAT SÖZÜNE TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ

Vali Coş hakkında 'gavat' dediği iddiasıyla yapılan suç duyurusuyla ilgili soruşturma başlatan Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Coş'un şikayetçiye hakaret etmediğini ve bu dilekçeye göre işlem yapılamayacağını vurgulayarak takipsizlik kararı vermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Avni Coş Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

cem tuna:

Eski Adana valisi olacak bu Zat''ın kullandığı argo ifadelere ve halk''a hakaretine takipsizlik ama ortaya laf söyleyen ve bir nevi herkesin tepkisini ortaya koyan gençlere ceza? Ben ne diyorum yaa hırsızlığın, rüşvetin, yolsuzluğun ve ihaleye fesat karştırmanın görmezden gelindiği bir ülkede benim yaptığım eleştiri komik. . .

1
0
yanıtYanıtla
TEZGAHTAR YAŞAR:

çifte standart ALLAH belanı versin

1
0
yanıtYanıtla
özer öz.:

Örnek ve Adil Adalet bu mudur. . Vali Vatandaşa Gavat derken neden ceza almadı? Kanunlar davacı olsa da olmasa da AMME davası açarak mağduru korumakla yükümlü değil mi? İnsan Haklarından söz ederken alçaktan atın biraz.

0
0
yanıtYanıtla
muzaffer izmir:

cezayı niye erteliyorsun bırakta örnek olsun

0
0
yanıtYanıtla
gariban:

demirkirasiyle yasayan ulkelerde olsa bu ceza gulerler birde o cosu yerinde durdurmazlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title