Haberler

Vali Coş'a Hakaret Davası Tartışmalı Başladı

Adana'da 10 Kasım töreninde Vali Hüseyin Avni Coş'a hakaret ettiği iddia edilen biri stajyer avukat 2 kişinin yargılanmasına başlandı.

Adana'da 10 Kasım töreninde Vali Hüseyin Avni Coş'a hakaret ettiği iddia edilen biri stajyer avukat 2 kişinin yargılanmasına başlandı. Duruşmada hakim ile avukatlar arasında tartışma yaşandı.

Adana 8. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma gergin başladı. Duruşmada tutuksuz sanıklar stajyer avukat Mustafa O.K. ve 21 yaşındaki Sezer Z. hazır bulundu. Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ile birlikte 14 avukat 2 sanığı savunmak için, çok sayıda stajyer avukat da izlemek için duruşmaya katıldı.

Mahkeme hakimi, kalabalığa itiraz edip, "Burası siyasi alan değil" demesi üzerine avukatlarla hakim arasında tartışma yaşandı. Avukatların reddi hakim, hakimin de davadan çekilme gibi sözlerinin ardından duruşmaya ara verildi.

Öğleden sonra avukatlarla hakimin duruşmanın huzurlu bir ortamda yapılması için fikir birliğine varılması üzerine duruşmaya geçildi. Sanıkları savunan 14 avukatın isimleri tutanağa geçirildikten sonra hakim, "Sağa sola bakmam, ben önümdeki dosyaya bakarım" dedi.

Hakkında 4 yıl hapis cezası istenen stajyer avukat Mustafa O. K. "Hiç kimseyi kastetmeden 'İskilipli Atıf gibi yargılanacaksınız' demek isterken istemeyerek ağzımdan 'asılacaksınız' kelimesi çıktı" dedi. Sanık Sezer Z. de, "Olayın heyecanı ile ağzımdan istemeden kaçırdım, suçsuzum" dedi.

Vali Coş'un avukatı Veysel Emre Gelibolu ise 'İskilipli Atıf, Şeyh Sait gibi asılacaksınız' gibi duyulmak istenmeyen sözlerin mağdurda 'hakarete' uğramış hissini uyandırabileceğini, bu nedenle iki sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek, CD çözümünün zaman belirtilerek yeniden yapılmasını istedi.

Hakim, CD'nin yeniden çözümünün yapılmasına karar verip, duruşmayı erteledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Coş Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

zelhazelihakaratasadana@hotmail.com:

lütfen kurtlara kuzuları kaptırmayın.arkalarında durun.herkes herşeyi söylerken suçlu değil cevap verilincemi suçlu olunuyor?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title