Haberler

Vali Civelek'ten Hizmet Atağı

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, göreve başladığı günden itibaren, halkının refahı, huzuru ve yaşam kalitesini arttırarak eğitimden kültüre, spordan sağlığa, bir çok projenin hayata geçirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, göreve başladığı günden itibaren, halkının refahı, huzuru ve yaşam kalitesini arttırarak eğitimden kültüre, spordan sağlığa,  bir çok projenin hayata geçirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Cumhuriyet tarihinin ikinci kadın valisi olarak görevini sürdüren Civelek, sanayi, tarım, hayvancılık, turizm ve eğitim konularında hazırlanan projelerin hayata geçiriliyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, KÖYDES projesi kapsamında gelen ödenekler ile köylerin yol, içme suyu, kanalizasyon ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılırken, sosyo-ekonomik, kültürel açıdan da birçok proje İl Özel İdare kaynakları ile Kırklareli halkının hizmetine sunuldu.

Asfaltsız köy yolu kalmayan kentte İl Özel İdaresi ve KÖYDES yatırımları kapsamında altyapı, kanalizasyon, içme suyu ve köy içi parke döşeme işleri gibi bir çok hizmet hayata geçiriliyor. İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan toplam bin 918 kilometre köy yolu ağında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

2015 Yılında da  Özel İdare  ve KÖYDES projeleri kapsamında köylerde içme suyu hizmetlerinin daha hijyen ve kaliteli hale getirilebilmesi için bir çok köyde ayaklı içme suyu depoları, gömme su depoları yapılmış, bunların yanı sıra daha önce hizmet veren depolar, sondajlar, pompalar içinde onarımları tamamlanmıştır.

176 köyümüzü hizmet ağı içine alan Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi, KÖYDES ödenekleri ile birçok köyde kanalizasyon şebekesi inşaatlarını tamamlamış, diğer köylerimizde ise kanalizasyon şebekesi, fosseptik ve arıtma tesis çalışmaları yapılmaktadır.

Tarımsal sulama tesislerinde ise bir köyde kapalı sistem sulama tesisinin birinci kısım inşaatı tamamlanmıştır.

Kırklareli halkı için hizmet ve yatırım atağı bunlarla sınırlı kalmaksızın, Vali Civelek, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırımcıları çekerek OSB'yi bir cazibe haline getirmeyi amaçlıyor.

Vali Civelek, tarafından Yayla Mahallesi Namazgah Caddesi üzerinde bulunan ve eski yıllarda depo ve üretim yeri olarak kullanılan Gültaç Özbay Binası'nda  restorasyon çalışmaları tamamlanarak, sanat galerisi olarak Kırklareli halkının hizmetine açıldı.

500 seyirci kapasiteli yarı olimpik 6 kulvarlı kapalı yüzme havuzu ile gençlik merkezinin geçici kabulü yapılmış olup, Kırklareli halkının hizmetine kısa bir süre içinde sunulacak.

Kaynak: AA / Yerel

Esengül Civelek Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title