Haberler

Vali Cirit'ten Öğrencilere Sürpriz

Güncelleme:

Artvin Valisi Kemal Cirit, 2013 2014 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen LYS ve TEOG sınavlarında il genelinde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Valilik Çoruh Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz veliler ile öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin başarılarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Cirit, "Başarıyı kovalayan bir ilde yöneticilik yapan birisi olarak başarı önündeki tüm engellerin ortadan kalkması temin etmek vazifemiz" dedi.

Hem orta öğretim hem de yüksek öğretimde markalaşan iller arasına girme arzusunu taşıdıklarını ifade eden Cirit, "Çünkü Artvin'in yıllardır övünerek dile getirdiği bir başarısı var. Okuma yazma oranının en yüksek olduğu il. Bu şu demek; yıllardır Artvin bu ülkeye aydın yetiştiren bir il. Sizin dedeleriniz, babalarınız ve şimdi sıra sizlere geldi. Sizler de Artvin'in geleceğinde genç aydınlar olarak ülkemizin yarınlarında, bizim şu an oturduğumuz koltuklara geçerek sizler oturacaksınız. Ülkemizin geleceğine katkı sunacaksınız. Onun için sizleri ve geleceğinizi önemsiyoruz" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Yanmaz ise 2013-2014 yılı LYS sınavında 31 öğrenci, TEOG sınavlarında ise 20 öğrencinin başarılı olduğunu kaydederek, "Sayın Valimizin bizlere verdiği destekle 2013'de 54,23 yerleştirme oranı, yani bin 962 öğrenci mezun olmuş, bunlardan bin 64 öğrencimiz bir üst kuruma, üniversiteye yerleşmiş. Bu yıl ise bin 961 öğrencimiz mezun olmuş. Bu yıl yerleşen öğrenci sayımız bin 113, yerleştirme oranı ise 56,76" dedi.

Konuşmaların ardında Vali Cirit, başarılı öğrencileri tebrik ederek, altın madalya, dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi ve müzikçalarla ödüllendirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Cirit Artvin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title