Haberler

Vali Cirit, Kazım Koyuncu'nun mezarını ziyaret etti

Artvin Valisi Kemal Cirit, Kurban Bayramı dolayısıyla Garnizon Şehitliği ile sanatçı Kazım Koyuncu'nun Hopa ilçesindeki mezarını ziyaret etti.

Vali Cirit, Emniyet Müdür Vekili Mesut Adıbelli, İl Müftüsü Kemal Uçkun, MHP İl Başkanı Nedim Özer, CHP İl Başkanı Seçkin Kurt ile ilk olarak Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti.

Şehitlikte, 1992 yılında terhisine bir gün kala şehit düşen asteğmen Fevzi Atun'un kabri başında Kuran'ı Kerim okunarak dua edildi. Burada Vali Cirit, şehidin ağabeyi Köksal Atun'a başsağlığı diledi.

Şehitlikteki diğer mezarları da ziyaret eden Vali Cirit ve beraberindekiler, daha sonra Kololorta mezarlığını da ziyaret ederek dua etti.

Ardından Hopa ilçesine giden Vali Cirit, 2005 yılında hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kazım Koyuncu'nun Yeşilköy köyündeki mezarını ziyaret ederek dua okudu.

Vali Cirit, Koyuncu'nun annesi Hüsniye Koyuncu'nun elini öperek babası Cavit Koyuncu'ya başsağlığı dileklerini iletti.

Koyuncu ailesine herhangi bir ihtiyaçları, sorunları veya talepleri olup olmadığını soran Vali Cirit, "Artvin'e geldiğinizde bir çayımızı içmeye mutlaka bekliyorum" dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Koyuncu'nun ailesi, bugüne kadar binlerce kişinin oğullarının mezarını ziyarete geldiğini ancak ilk kez bir valinin ziyaret ettiğini söyledi.

Vali Cirit'in ziyaretinin kendilerini çok duygulandırdığını belirten anne Koyuncu, Vali Cirit'e sarılarak teşekkür etti.

Köy mezarlığını da ziyaret eden Vali Cirit, burada bulunan köylülerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Köy Muhtarı Coşkun Bekar, geçen yıl köylerinde yaşanan sel ve heyelandan dolayı köy yolu ile köprünün zarar gördüğünü ifade ederek, Vali Cirit'ten söz konusu işlerin bir an önce yapılması konusunda yardım talebinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Kazım Koyuncu Kemal Cirit Artvin Hopa Politika Güncel Haberler

title