Haberler

Vali Çiçek, Restore Edilen Bin Yıllık İkiz Türbeleri İnceledi

Muğla Valisi Amir Çiçek, Milas ilçesinde yaptığı ziyaretlerde ilçeye bağlı Ortaköy'de bulunan İkiz Türbeler ile Ortaköy Camisi'nde incelemelerde bulundu.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Milas ilçesinde yaptığı ziyaretlerde ilçeye bağlı Ortaköy'de bulunan İkiz Türbeler ile Ortaköy Camisi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Çiçek'e ziyarette eşi Hülya Çiçek, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik ve Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu eşlik etti.

Ziyaretler kapsamında bin yıllık ikiz türbeyi ziyaret eden Çiçek, türbeye ulaşımı sağlayan yol, restorasyonu tamamlanan türbe ve camide inceleme yaptı.

Çiçek, restorasyonu tamamlanan ikiz türbe ve cami ile ilgili Kaymakam Gürel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çelik, türbe ve caminin türbedarlığını gönüllü olarak yapan Abdullah Demir'den bilgi aldı.

Türbe ve caminin restorasyon çalışmalarının tamamlandığını belirten Kaymakam Gürel, bu alanda tarihi bir hamam ve yağhanenin bulunduğunu söyledi.

Gürel, hamam ve yağhane üzerinde atıl durumda olan evin yıkılarak yağhane ve hamamın da gün yüzüne çıkarılıp çevre düzenlemesiyle bir külliye oluşturulacağını ve  turizme kazandırılacağını kaydetti.

Çiçek, türbe ve külliye ile ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürü Çelik'e fizibilite çalışmaları yapılması için talimat verdi.

Daha sonra Ortaköy Mahallesi'ne giden Vali Çiçek'i muhtarlık önünde kalabalık bir vatandaş topluluğu karşıladı.

Mahalle muhtarlığına ait çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Çiçek, mahalleyi ve mahallede bulunan ikiz türbe'yi ziyaret etmek ve vatandaşları dinlemek üzere ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

Çiçek, daha sonra vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

Kaynak: AA / Yerel

Amir Çiçek Fuat Gürel Milas Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title