Haberler

Vali Ceylan, Turizm Yollarında İncelemelerde Bulundu

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ürgüp Avanos ve Avanos Özkonak Kabala yollarında incemelerde bulundu.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ürgüp- Avanos ve Avanos-Özkonak-Kabala yollarında incemelerde bulundu.

AK Parti Nevşehir milletvekilleri Ebubekir Gizligider ve Erdal Feralan ile birlikte inceleme gezisi yapan Ceylan, yapımı tamamlanan Ürgüp- Avanos ve çalışmaları devam eden Avanos-Özkonak-Kalaba karayolları hakkında İl Özel İdaresi yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Ceylan, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz ve Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan'ın  da eşlik ettiği inceleme gezi sonrasında bir açıklama yaparak,  8 kilometre uzunluğundaki yeni Avanos-Ürgüp yolunun genişiliğinin 7 metre olduğunu, yapılan çalışmalarla genişliğin 14 metreye kadar çıkarıldığını ifade etti.

Keşif bedelinin 5 milyon 500 bin lira olan yolun İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yaklaşık 3 milyon liralık bir harcama ile tamamlandığını kaydeden Vali Ceylan, yol yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sağladıkları kaynak için milletvekillerine teşekkür etti.

Yapımı devam eden 20 kilometre uzunluğundaki Avanos-Özkonak-Topaklı karayolunun 2014 yılı içerisinde tamamlanacağını belirten Vali Ceylan, yolun hizmete açılmasının ardından Nevşehir-Kozaklı arasındaki ulaşım mesafesinin 26 kilometre kısalacağını vurguladı.

İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalarda bugüne kadar 4 kilometre yolun yapımının tamamlandığını kaydeden Vali Ceylan, yol için yaklaşık 6 milyon 500 bin TL harcanmasının öngörüldüğünü dile getirdi.

AK Parti Milletvekili Feralan da Avanos-Ürgüp arasındaki yolun dar oluşu nedeniyle yıllardır ciddi tehlikeler oluşturduğunu ifade ederek, yeni yol ile birlikte iki ilçe arasındaki mesafenin 5 dakikaya düştüğünü söyledi.

Yoldaki çalışmanın tamamlanmasının ardından Devrent Vadisi'nin trafiğe kapatılacağını belirten Feralan, bu sayede vadi içerisindeki peribacalarının tehlikeden kurtulacağını kaydetti.

Gizligider ise Devrent Vadisi'nin trafiğe kapatılmasının ardından burada yerli ve yabancı turistler için yaya yolları oluşturulacağını ve bu alanda çeşitli turlar düzenlenebileceğini belirtti.

İnceleme gezisi sonunda Vali Ceylan ve beraberindekiler yol yapımında çalışan işçilere baklava ikram etti. - Nevşehir

Kaynak: AA / Yerel

Nevşehir Özkonak Avanos Ürgüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title