Haberler

Vali Çetinkaya: "Sit Alanı Konusunda İşi Ehline Bırakalım"

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop’un yarımada bölgesinin sit alanı ilan edilmesi konusunda taraf olmadığını ve işin ehline bırakılması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop'un yarımada bölgesinin sit alanı ilan edilmesi konusunda taraf olmadığını ve işin ehline bırakılması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. İl Özel İdaresi misafirhanesinde düzenlenen toplantıya Vali Çetinkaya'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Valilik Basın Yayın Müdürü Hakan Şimşek, ulusal ve yerel basın mensupları katıldı. Verdiği davete icabet eden basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Çetinkaya, " Sinop'ta göreve başlayalı yaklaşık bir ayı geçti. Mesai içerisinde ya da dışında sürekli programlarda hep bir aradayız. Yaptığımız çalışmaları ulusal düzeyde çok büyük emeğiniz geçmektedir. Bundan sonraki süreçte de hep birlikte olacağız. Sinop coğrafi güzellikler anlamında çok güzel bir yer. Çok eski tarihlere dayanan bir kültür zenginliği mevcut" diye konuştu.

SİT ALANI KONUSUNDA HIRVATİSTAN'I ÖRNEK GÖSTERDİ

Vali Çetinkaya, son günlerde Sinop'un gündeminde yer alan Müze Müdürlüğü'nün 3. derecede sit alanı ilan edilmesi girişimiyle ilgili görüşlerini dile getirdi. Çetinkaya konu ile ilgili yaptığı konuşmada, "Öncelikle vatandaşlarımızın mülkiyet hakkı çok önemlidir. Bu konuda devlet dahi zorunlu kalmadıkça kimsenin hakkına müdahale etmiyor. Sinoplular tarihi eserlerine sahip çıkma konusunda da çok duyarlı. Hırvatistan 3,5 milyon nüfusu olan çok küçük bir ülke ama bugün yılda 14 milyon turist ağırlıyor ve bütün ülke ekonomisi sadece turizme dayalı. Hırvatistan'ın 3/1' i sit alanı. Eskiden kalan hiçbir dokuya dokunulmamış. Sinop'ta özellikle yarım ada bölümünü sit alanı ilan edilmesi hususundaki tepkileri bir düşünüyorum, yani bir ülke 3/1 alanının nasıl sit alanı ilan etmiş ve nasıl korumuş. 3.5 milyon nüfusluk bir ülke yılda 14 milyon turist alıyor. Biz 70 milyon nüfusumuzla 40 milyon turiste anca ulaşıyoruz. Bizim tarihimiz, bizim topraklarımız Hırvatistan'dan çok fakir değil, belki onlardan daha da zenginiz. Sit alanı konusunda gerçekten taraf değilim, işi ehline bırakılmasını düşünüyorum. Sinop için, ülkemiz için doğrusu ne ise o olsun istiyorum. Sinop 3. derece de sit alanı olsa da olmasa da Sinoplu zaten tarihin üzerinde yaşamanın gerektirdiği bütün sorumlulukla yaşıyor" şeklinde konuştu.

"NÜKLEER SANTRALDE ÜLKEMİZ OLUMLU BİR NOKTAYA GELDİ"

Vali Çetinkaya konuşmasının sonunda ise nükleer santral konusuna değindi. Çetinkaya şunları kaydetti: "Nükleer santral gücünden yararlanma hikayesi, ülkemizde kuruluş hikayesi 1950 yıllarda başlamış. Ben ülkemiz adına artık olumlu bir noktaya gelindiğini düşünüyorum. Sinop'un da bu anlamda iki alandan birisi olarak belirlenmesi, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından yapılan bir takım çalışmalar var. Ben bu çalışmanın hem Sinop için hem ülkemiz için hayırlı sonuçlar getirmesini istiyorum ve böyle de olacağına inanıyorum. Tüm dünyanın aksine, Türkiye bu anlamda oldukça zaman kaybetti. En azından bundan sonra kaybedilen zamanın kazanılması anlamında geçte kalınsa hiç olmamasından iyidir. Akkuyu bizden biraz daha ileride, onun yer lisansı falan alındı ve yapım süreci devam ediyor. Sinop bu anlamda biraz daha geride kalmış. ÇED ve jeolojik etüt çalışmaları devam ediyor. En azından Nükleer Santral Yasası'nın Meclis'te onaylanması bundan sonraki çalışmalara ivme kazandırması anlamında önemli bir gelişme."

Vali Çetinkaya konuşmasının ardından gazetecilerle sohbet etti. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Şimşek Hırvatistan Çetinkaya Sinop Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title