Haberler

Vali Çelik, Sarıcakaya ve Mihalgazi İlçelerini Ziyaret Etti

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerini ziyaret etti.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerini ziyaret etti.

İlk olarak Sarıcakaya Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Çelik, Kaymakam Mübarek Ağitoğlu, Belediye Başkanı Faruk Güler, il genel meclis üyeleri ve ilçe kurum müdürleri tarafından karşılandı. Daha sonra kaymakamlık makamına geçen Vali Çelik, Kaymakam Ağitoğlu'ndan ilçe hakkında bilgi aldı. Sarıcakaya İlçesi'nin Eskişehir merkezine 47 kilometre uzaklıkta olduğunu, yerleşim birimlerinin ise Sakarya nehri boyunca dağıldığını belirten Kaymakam Ağitoğlu, ilçe halkının yüzde 80'e yakınının sebze ziraatıyla uğraşmakta olduğunu söyledi.

Tarım alanında ilçemizi en iyi konuma getirmek için uğraşıyoruz

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler'i makamında ziyaret eden Vali Çelik, belediye tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirildi. İlçe halkının en önemli geçim kaynağının meyve ve sebze üreticiliği olduğunu belirten Başkan Güler, 14 mahallesi olan ilçede 75 bin metrekare kilitli taş döşendiğini söyledi. Kendi imkanları doğrultusunda iş yapmaya çalıştıklarını ve ilçe halkına en iyi hizmeti sunduklarını aktaran Başkan Güler, "Tarım alanında ilçemizi en iyi konuma getirmek için uğraşıyoruz. Sarıcakaya'da üretilen tarımsal ürünlerin kalitesini artırmada, üretilen ürünlerin bölgeye daha çok katma değer sağlamasında bölge halkımız elinden geleni yapıyor. Biz de belediye olarak bölgemizdeki çiftçilerimize gerekli desteği sağlıyoruz" dedi.

Tarım dışında gelir getirecek projelere de önem veriyoruz

Vali Çelik'in ilçeye yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güler, Genç Çiftçiler Projesi kapsamında bölgeye 19 tane daha sera kazandırıldığını bildirdi. Organize Sera Bölgesi Sistemini ilçede tam anlamıyla uygulamaya çalıştıklarını anlatan Başkan Güler, tarım dışında gelir getirecek projelere de önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaymakam Ağitoğlu'na ve Başkan Güler'e verdiği bilgiler için teşekkür eden Vali Çelik, Akdeniz iklimi özelliğine sahip olan ilçenin, Eskişehir ekonomisine büyük katma değer kazandırdığını vurguladı. İlçe halkının en önemli geçim kaynağının meyve ve sebze üreticiliği olduğuna değinen Vali Çelik, bölgenin kalkınması adına yapılacak projelere Valilik olarak destek olacaklarını söyledi.

Son yıllarda seracılık büyük bir gelişme kaydetti

Sarıcakaya'nın ardından Vali Çelik, Mihalgazi İlçesi'ni ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Mustafa Akbey'i ve Belediye Başkanı Zeynep Akgün'ü makamlarında ziyaret eden Vali Çelik, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Son yıllarda seracılık hakkında ilçenin büyük bir gelişme kaydettiğini öğrenen Vali Çelik, ilçenin kültürel zenginliklerini ise verilen bilgilerden öğrenmiş oldu. Kaymakamlık çıkışı esnasında ilçe halkıyla sohbet eden Vali Çelik, Sarıcakaya ve Mihalgazi İlçelerinin coğrafi konumları itibariyle mikroklima iklim özelliklerini taşıdıklarını vurguladı.

Kültürel zenginliklerine de sahip çıkmaya çalışıyoruz

Belediye Başkanı Akgün'ü ziyaretinde ise Vali Çelik'e, sadece Mihalgazi yöresine ait olan "İşlemeli Peşkir" tanıtıldı. 1950 yıllarına kadar bölgede pamuk üreticiliği yapıldığını anlatan Başkan Akgün, ilçeye marka değeri katacak olan Peşkir'in çok zor dokunduğunu ifade etti. Kültürel zenginliklerine de sahip çıkmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Akgün, ilçe kadınlarının çok aktif olduğunu ve gelecek nesillere güzel hatıralar bırakmak istediklerini bildirdi.

Geçmişten gelen kültürel medeniyetimize sahip çıkılmasını isteyen Vali Çelik, bu kültürel zenginliğimizi çocuklarımıza ve gençlerimize öğretmemiz gerektiğine vurgu yaptı. Vali Çelik, Mihalgazi İlçesi'ndeki ziyaretini İlçe' ye bağlı Sakarıılıca Köyü'ndeki termal tesisleri inceleyerek sona erdirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıcakaya Azmi Çelik Eskişehir Mihalgazi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title